plny-hrniec_transparent_negativ.png

Najlepšie banánovo-pudingové rezy na svete: Stačí do cesta urobiť dierky a zaliať – niečo také dobré ste dávno nejedli!

Tento recept máme doma veľmi radi. Keď ho chcem nechať stuhnúť, musím doslova strážiť chladničku.

Tento recept máme doma veľmi radi. Keď ho chcem nechať stuhnúť, musím doslova strážiť chladničku.

Potrebujeme (na plech s veľkosťou 30 x 40 cm):

200 g polohrubej múky

200 g práškového cukru

4 vajcia

10 lyžíc oleja

10 lyžíc vlažne vody

1 bal. prášku do pečiva

náplň

2 balíčky banánového pudingu

750 ml mlieka

125 g masla

4 lyžice cukru kryštál

Konečná vrstva

500 ml smotany na šľahanie

2 lyžice cukru múčka

na posypanie

drvené piškóty, alebo akékoľvek sušienky

Postup:

Vyšľaháme si žĺtky s cukrom, olejom a vlažnou vodou. Zvlášť v mise múku a prášok do pečiva a z bielkov vyšľaháme tuhý sneh. Všetko potom zmiešame dohromady a navrstvíme na plech vymastený maslom a vysypaný múkou.

V mise si ďalej vyšľaháme vajcia s cukrom. Postupne pridávame vodu, múku a kypriaci prášok do pečiva.

Cesto vylejeme na pripravený plech a vložíme do rúry. Pečieme na 180 stupňov cca pol hodinky.

Upečené cesto vyberieme z rúry a druhou stranou varešky do neho urobíme dierky. Dbajte na rozostupy.

Medzitým si klasicky, z mlieka, cukru a pudingového prášku uvaríme puding. Uvarený puding odstavíme z plameňa a vmiešame do takto horúceho pudingu maslo. Ešte teplý puding nalejeme na upečené cesto.

Ďalej si smotanu na šľahanie vyšľaháme spolu s cukrom na tuhú šľahačku. Tuhú šľahačku si navrstvíme na vychladenú pudingovú vrstvu a krásne uhladíme.

Nakoniec si vytvoríme niečo, ako sušienkovou posýpku. Rozdrvíme sušienky, alebo piškóty a to tým spôsobom, že ich zabalíme do vrecka a rozdrvíme paličkou na mäso. Vzniknutú posýpkou zasypeme úplný povrch zákusku.

Takto hotový dezert vložíme stuhnúť do chladničky.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Najlepšie recepty na dnes