Najlepšie a najrýchlejšie rezance podľa mojej svokry: Kam sa hrabú drahé talianske cestoviny, po tomto už nebudete chcieť nič iné!

Úžasné cesto na cestoviny – rezance, fliačky, široké cestoviny. Presne takto ich robila aj moja svokra – nepotrebujete žiadne stroje na prípravu cestovín, ani špeciálne prísady. Najlepší recept, aký poznám.

Potrebujeme:

200 g hrubej múky
1 vajce

Postup:

Na pracovnú dosku nasypeme múku a urobíme do nej jamku. Do jamky rozklepneme vajíčko a pomocou noža nahrnieme do vajíčka múku a postupne zmiešavame, kým nám nevznikne cesto – následne cesto prepracujeme rukami. Cesto rozdelíme na kúsky a tie vyvaľkáme na asi 1 mm hrubé pláty. Tie následne ešte vlhké nakrájame ostrým nožom na  rezance – tenšie hrubšie, alebo na fliačky  (odporúčam váľať postupne), Rezance potom dáme na čistú utierku uschnúť a uvaríme ako zvyčajne.

zdroj: vendula