plny-hrniec_transparent_negativ.png

Najlepšie a najjednoduchšie bielkové pečivko, aké som kedy skúsila: Ak vám ostanú z pečenia bielky, toto je najlepšia vec, ako ich využiť!

Pre mňa jednoznačne najlepšie pusinky a celkovo bielkové pečivo. Robím vždy, keď zvýši pár bielkov.

Potrebujeme:

250-300 g práškového cukru

4 ks. Bielkov (vychladené)

Postup:

Bielky si vyšľaháme na tuhú hmotu (ja pridávam aj špipkou soli)– sneh. Keď je sneh tuhý, postupne všľaháme aj cukor. Hmota musí byť tuhá.

Keď máme tuhú hmotu, tvarujeme na maslom vymastený (alebo vyložený papierom) plech pusinky alebo iné tvary. A to buď vrecúškom so širokou zdobičky alebo ozdobným lisom na cesto. Alebo len stačí urobiť lyžičkou hrudky.

Snehové pusinky pečieme, alebo skôr sušíme, pri 100 – 150 ° C asi 15 minút a potom stlmíme asi na 50 ° C a ešte asi 15 minút sušíme. Tým, že teplotu znížime, docielime to, že pusinky zostanú biele.

Snehové pusinky môžeme namočiť do čokolády alebo rôznych druhov polevy. Je to výborné, odporúčam :-).

Najlepšie recepty na dnes