Najlepšia živánska pod slnkom: N toto sa nechytajú ani nedeľné rezne, neostane ani jediná omrvinka!

Fantastický recept od pani Michaely   Jej živánska nielen úžasne vyzerá, ale rovnako tak aj chutí. Je rýchle a nesmierne chutné jedlo. Môžete vyskúšať aj s kuracím mäsko, prípadne pridať aj klobásku, alebo ďalšie prísady. Ja vrelo odporúčam.

Fantastický recept od pani Michaely   Jej živánska nielen úžasne vyzerá, ale rovnako tak aj chutí. Je rýchle a nesmierne chutné jedlo. Môžete vyskúšať aj s kuracím mäsko, prípadne pridať aj klobásku, alebo ďalšie prísady. Ja vrelo odporúčam.

Majka C.

Potrebujeme:

1,5 kg mäsa (hovädzie, bravčové, prípadne 50:50)

1,5 kg zemiakov – nakrájané na kolieska

100 g slaninky – nakrájanej na plátky

4 veľké cibule – nakrájanej na kolieska

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Postup:

Ak sa vám dá, je dobré mäsko si pripraviť už deň vopred (nasoliť a nekoreniť), ak to ale nestíhate, môžete s mäskom pracovať aj hneď. Potom je to už veľmi jednoduché. Zapekaciu misu si vymastíme olejom alebo bravčovou masťou a začneme vrstviť. Slaninka, pás zemiakov, mäsko, cibuľka a takto pokračujeme, kým nemáme plnú misu.
Pečieme zakryté alobalom približne dve hodinky, potom dáme alobal dole a necháme ešte zapiecť. Hneď môžeme podávať.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: mimibazar