plny-hrniec_transparent_negativ.png

Najlepšia živánska pod slnkom: Na toto sa nechytajú ani nedeľné rezne, neostane ani jediná omrvinka!

Fantastický recept od pani Michaely   Jej živánska nielen úžasne vyzerá, ale rovnako tak aj chutí. Je rýchle a nesmierne chutné jedlo. Môžete vyskúšať aj s kuracím mäsko, prípadne pridať aj klobásku, alebo ďalšie prísady. Ja vrelo odporúčam.

Neviete, čo dobré dnes pripraviť na obed?

Vyskúšajte recept na domácu živánsku na plechu, ktorá je nenáročná na prípravu a chutí famózne.

 

 

Fantastický recept od pani Michaely

Jej živánska nielen úžasne vyzerá, ale rovnako tak aj chutí.

Je rýchle a nesmierne chutné jedlo.

 

 

Môžete vyskúšať aj s kuracím mäsko, prípadne pridať aj klobásku, alebo ďalšie prísady. Ja vrelo odporúčam.

Majka C.

Potrebujeme:

 

 

1,5 kg mäsa (hovädzie, bravčové, prípadne 50:50)

1,5 kg zemiakov – nakrájané na kolieska

100 g slaninky – nakrájanej na plátky

4 veľké cibule – nakrájanej na kolieska

 

 

Soľ

Čierne mleté korenie

koreniny podľa chuti

Postup:

 

Foto: pixabay

 

Ak sa vám dá, je dobré mäsko si pripraviť už deň vopred (nasoliť a nekoreniť).

Ak to ale nestíhate, môžete s mäskom pracovať aj hneď.

Potom je to už veľmi jednoduché.

 

 

Zapekaciu misu si vymastíme olejom alebo bravčovou masťou.

A teraz začneme vrstviť.

 

 

Slaninka, pás zemiakov, mäsko a cibuľka.

A takto pokračujeme, kým nemáme plnú misu.

 

 

Pečieme zakryté alobalom približne dve hodinky.

Potom dáme alobal dole.

Necháme ešte zapiecť.

Hneď môžeme podávať.

 

 

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: mimibazar

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes