plny-hrniec_transparent_negativ.png

Živánska pochúťka z rúry: Čo spraví tá marináda s mäsom je jedným slovom fantázia, lepšia ako nedeľný rezeň!

Dobrý deň, tento recept mi poslala ešte začiatkom roka moja sestra, jeho autorkou je pani Lucka (mám poznačené ako živánska od Lucky – týmto ju pozdravujem a ďakujem za inšpiráciu). Výborná živánska z rúry, jednoduché a pritom rýchlo pripravené papanie pre celú rodinu. Ingrediencie pridávam od oka, kedže robím podľa toho, koľko mám mäska a zemiakov. To je vlastne aj základ celého receptu – mäsko, zemiaky, cibuľka a samozrejem aj slaninka.

Potrebujeme:

1,5 kg zemiakov

700 g bravčová krkovička

150 g oravská slaninka na plátky

2 veľké cibule (môžu biele alebo farebné)

Marináda na krkovičku:

Grilovacie korenie

Soľ

Horčica a jemne pikantný kečup (1:1)

2 – 3 strúčiky cesnaku (pratlačené)

Trochu oleja

Paprika sladká

Trochu čierneho piva (voliteľné)

Postup:

Marinádu zmiešame tak, aby boli všetky plátky mäsa pokryté zmesou. Ja si dávam mäso do marinády na noc, stačí ale aj na hodinu pred pečením. Zemiaky nakrájať, osoliť, rovnako nakrájať na kolieska aj cibuľku. Teraz vrstíme do misy (misu som zľahka potrela masťou)
– zemiaky, plátky mäska, slaninka, cibuľa. Takto vrstvíme, až kým neminieme všetky prísady.

Piekla som zakryté alobalom približne dve hodinky, potom dáme alobal dole a necháme ešte zapiecť. Hneď môžeme podávať. Pomer surovín môžete upraviť podľa toho, čo máte doma.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Inšpirácia na recept: facebook

Najlepšie recepty na dnes