Najlepšia zemiaková kaša

Zemiaková kaša má viacero spôsobov prípravy. Vyskúšala som verziu s maslom, so smotanou a dokonca aj s mliekom. Najlepší a najchutnejší výsledok som však dosiahla s použitím jednej tajnej ingrediencie, ktorá dokáže premeniť obyčajné jedlo na skutočnú delikatesu. Mojou tajnou prísadou je smotanový syr. A chcete vedieť, aký mala táto pochúťka ohlas? Môj manžel povedal, že lepšiu kašu nikdy predtým nejedol. :-)

Potrebujeme:

6 väčších zemiakov

1/3 šálky smotany na šľahanie 33%

3 lyžice masla

½ šálky smotanového syra

Ďalej budeme potrebovať

...

Lis na zemiaky

Postup:

Zemiaky ošúpeme, prekrojíme na polovicu a dáme uvaríme v slanej vode. Keď voda zovrie, varíme cca 15 minút, alebo kým zemiaky nie sú dostatočne mäkké.

Kým sa zemiaky uvaria, v miske zmiešame smotanu, maslo a smotanový syr. Zmes preložíme na sporák a na mierom plameni miešame, kým zmes nie je hladká a teplá.

Uvarené zemiaky pretlačíme cez lis. Pridáme smotanovú zmes a miešaním vytvoríme hladkú kašu.

zdroj: womansworldmag