Najlepšia vajíčková pomazánka

Táto pomazánka nikdy nesklame. Jej príprava je jednoduchá a chuť doslova neprekonateľná.

Vynikajúca, jednoduchá a jej príprava trvá len niekoľko minút. S čerstvým pečivom a zeleninou je doslova neprekonateľná.

Potrebujeme:

5 vajec

200 g kyslej smotany

1 a 1/2 lyžice horčice

1 lyžičku soli

Korenie podľa chuti

...

1 ks stredne veľkej cibule (voliteľné)

Postup:

Vajcia uvaríme natvrdo a pretlačíme cez pretláčadlo na zemiaky (alebo nakrájame nadrobno), Kyslú smotanu zmiešame s horčicou, dochutíme soľou, korením, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľku a vajcia. Dôkladne premiešame. Podľa chuti môžeme pridať ďalšie prísady – napríklad zelenú cibuľku, kôpor či petržlenovú vňať.

Pomazánku vložíme do chladničky vychladiť na niekoľko hodín – ideálne na noc.

Podávame s čerstvým pečivom a zeleninou.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: nosalty