plny-hrniec_transparent_negativ.png

Najlepšia sekaná na svete: Chutí vynikajúco a v rúre nepraskne!

Vynikajúci recept na domácu sekanú, ktorá mi ešte nikdy nepraskla. Je lahodná a šťavnatá – presne tak, ako to má byť.

Vynikajúci recept na domácu sekanú, ktorá mi ešte nikdy nepraskla. Je lahodná a šťavnatá – presne tak, ako to má byť.

Potrebujeme:

1 kg mletého mäsa (ja som použila hovädzie a kuracie mäso 1:1)

2 rožky

Mlieko

2 vajcia

1 väčšiu cibuľu

4 strúčiky cesnaku

Majoránku

Soľ a mleté korenie

Koriander + ľubovoľné korenie podľa chuti

Postup:

Rožok si nakrájame na kocky a zalejeme mliekom – počkáme kým rožtek nabobtná a vsiahne mlieko. Oba druhy mäsa dôkladne premiešame a pridáme nadrobno nakrájanú cibuľku, vajcia, rožok, pretlačený cesnak, soľ, koreniny a vrch môžeme poprášiť trochou hladkej múky.

Zmes je potrebné veľmi dôkladne miešať, to je totižto tajomstvo jej skvelej chuti. Ja zmes hnetiem rukou minimálne 5 minút. Ak sa vám zdá príliš riedka, pridajte ešte trochu strúhanky na zahustenie a opäť dobre premiešajte.

Nakoniec z hmoty vyformujeme bochník. Ten vložíme do pekáča vymasteného olejom. Sekanú vložíme do pekáča a potrieme studenou vodou.

Pekáč vložíme do vyhriatej rúry a približne 10 minút pečieme pri teplote 200 stupňov. Potom znížime teplotu na 150 stupňov a pečieme ešte približne 50 minút – aj podľa druhu mäsa, ktoré používate. Sekanú počas pečenia sem-tam podlejte a pečie dovtedy, kým na povrchu nie je chrumkavá.

zdroj: sovkusom

Najlepšie recepty na dnes