Ryžu už pripravujem iba podľa tohto návodu: Všetci sa ma pýtajú, čo som s ňou urobila, že je taká dobrá!

Ryža nikdy nechutila tak dobre, ako keď ju pripravíte týmto spôsobom. Ja som to skúsila len pred rokom podľa návodu z youtube a odvtedy už inak ryžu nerobím. Nezabúdajte, že základom je poriadne ju nechať odmočiť a cesnak, je nesmierne chutná.

Ryža nikdy nechutila tak dobre, ako keď ju pripravíte týmto spôsobom.

Ja som to skúsila len pred rokom podľa návodu z youtube a odvtedy už inak ryžu nerobím.

Nezabúdajte, že základom je poriadne ju nechať odmočiť a cesnak, je nesmierne chutná.

 

 

Foto:youtube/Receitinhas da Grá

Postup:

Panvicu si dáme na oheň.

...

Trochu rozohrejeme.

Nalejeme slnečnicový olej.

Pridáme nasekaný cesnak a opražíme.

 

Foto: youtube/Receitinhas da Grá

 

Ryžu si dáme do studenej vody.

Necháme odmočiť aspoň na 30 minút.

Potom prepláchneme a dáme na panvicu.

Osolíme, premiešame a chvíľu opražíme.

Potom zalejeme vodou mierne nad ryžu.

Zakryjeme pokrievkou a ohrev znížime na minimum.

 

Foto: youtube/Receitinhas da Grá

 

Povaríme 5 minút.

Potom vypneme oheň.

O 5 minút dolejeme ešte trochu vody.

Uvaríme do mäkka.

Ryža, ku ktorej už nepotrebujete druhý chod

Skvelý recept, ktorý som našla na youtube a odvtedy ho robím pravidelne.

 

Foto: youtube/Вкусная минутка

 

Ak patrí ryža medzi vaše obľúbené prílohy, pripravte si ju na tento spôsob.

Je taká dobrá, že vám k nej mäso vôbec nebude chýbať.

Potrebujeme:

1 šálka ryže

voda

1 cibuľa

1 PL paradajkového pretlaku

3 PL oleja

1 ČL červenej mletej papriky

1/4 ČL chilli (voliteľné, ak máte radi štipľavé)

soľ podľa chuti

Postup:

Na oleji si osmažíme nakrájanú cibuľku do zlatista.

Pridajte červenú papriku, chilli a paradajkový pretlak.

 

Foto: youtube/Вкусная минутка

 

Všetko spolu premiešame a pridáme umytú scedenú ryžu.

Opäť dôkladne premiešame a osmažíme asi 2 minúty.

V pohári vody si rozmiešame soľ a zalejeme ryžu.

 

Foto: youtube/Вкусная минутка

 

Pridáme ešte asi pol pohára vody, zakryjeme pokrievkou a varíme na slabom ohreve do mäkka, asi 16 – 18 minút.

Po uvarení ryžu premiešajte a servírujte napríklad so šalátom.

Budete mať chutnú a ľahkú večeru.

Dobrú chuť!

 

Foto: youtube/Вкусная минутка

 

Video návod: