Vyskúšajte novú prílohu zo zemiakov a pripravte ich podľa tohto receptu z youtube.
Takto dochutené a opečené zemiačky sú hotovou delikatesou!
Potrebujeme:
700 g zemiakov (vyberajte radšej menšie)
1 PL soli
1 cibuľu
3 PL masla
trochu oleja
1 strúčik cesnaku
soľ, oregano, prípadne iné koreniny podľa chuti
koriandrovú vňať
voliteľné: čili paprička
Postup:
Zemiaky vložíme do studenej vody a nasypeme k nim soľ.
Privedieme do varu, potom znížime teplotu a prikryjeme pokrievkou.
Povaríme asi 15 minút.
Ak máme zemiaky rôznej veľkosti, tie väčšie necháme povariť asi o 3 – 5 minút dlhšie.
Potom vyskúšame, či sú mäkké a odstavíme.
Uvarené zemiaky scedíme a prekrojíme na polovicu.
Cibuľu si ošúpeme a nastrúhame na strúhadle.
Zmiešame s prelisovaným cesnakom.
Ak máte radi pikantné jedlá, môžete pridať jednu nadrobno nakrájanú čili papričku.
Pripravíme si tiež soľ, koreniny podľa chuti a nasekanú koriandrovú vňať.
Na panvicu nalejeme trochu oleja, pridáme 2 lyžice masla a necháme rozohriať.
Potom pridáme zemiaky, dochutíme a za občasného miešania opekáme.
Zemiaky odsunieme na okraje panvice, nalejeme ešte trocha oleja, pridáme ešte 1 lyžicu masla a v strede opečieme cibuľu s cesnakom (a papričkami).
Premiešame a opekáme ďalších 5 – 7 minút.
Nakoniec pridáme nakrájanú vňať a opekáme ešte pár minút.
Hotovo, môžeme podávať.
Prajeme dobrú chuť!