Najlepšia príloha zo zemiakov k akémukoľvek mäsovému jedlu: Takto pripravené zemiaky sú také chutné, že ich budete vyjedať aj samé!

Vyskúšajte novú prílohu zo zemiakov a pripravte ich podľa tohto receptu z youtube. Takto dochutené a opečené zemiačky sú hotovou delikatesou!

Vyskúšajte novú prílohu zo zemiakov a pripravte ich podľa tohto receptu z youtube.

Takto dochutené a opečené zemiačky sú hotovou delikatesou!

 

 

Potrebujeme:

700 g zemiakov (vyberajte radšej menšie)

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

1 PL soli

1 cibuľu

3 PL masla

trochu oleja

1 strúčik cesnaku

soľ, oregano, prípadne iné koreniny podľa chuti

koriandrovú vňať

voliteľné: čili paprička

Postup:

Zemiaky vložíme do studenej vody a nasypeme k nim soľ.

Privedieme do varu, potom znížime teplotu a prikryjeme pokrievkou.

Povaríme asi 15 minút.

Ak máme zemiaky rôznej veľkosti, tie väčšie necháme povariť asi o 3 – 5 minút dlhšie.

Potom vyskúšame, či sú mäkké a odstavíme.

 

 

Uvarené zemiaky scedíme a prekrojíme na polovicu.

Cibuľu si ošúpeme a nastrúhame na strúhadle.

Zmiešame s prelisovaným cesnakom.

Ak máte radi pikantné jedlá, môžete pridať jednu nadrobno nakrájanú čili papričku.

Pripravíme si tiež soľ, koreniny podľa chuti a nasekanú koriandrovú vňať.

Na panvicu nalejeme trochu oleja, pridáme 2 lyžice masla a necháme rozohriať.

 

 

Potom pridáme zemiaky, dochutíme a za občasného miešania opekáme.

Zemiaky odsunieme na okraje panvice, nalejeme ešte trocha oleja, pridáme ešte 1 lyžicu masla a v strede opečieme cibuľu s cesnakom (a papričkami).

 

 

Premiešame a opekáme ďalších 5 – 7 minút.

Nakoniec pridáme nakrájanú vňať a opekáme ešte pár minút.

Hotovo, môžeme podávať.

Prajeme dobrú chuť!

 

 

Celý postup nájdete na youtube.