Najlepšia príloha široko-ďaleko: Vyskúšajte úžasne šťavnatý zemiakový pekáč!

Zemiaky môžete pripravovať na mnohé spôsoby. Najlepšie však chutia vtedy, keď sú na povrchu chrumkavé a vo vnútri úžasne šťavnaté. Presne také, ako v tomto recepte!

Zemiaky môžete pripravovať na mnohé spôsoby. Najlepšie však chutia vtedy, keď sú na povrchu chrumkavé a vo vnútri úžasne šťavnaté. Presne také, ako v tomto recepte!

Potrebujeme:

950 g nakrájaných zemiakov (ideálne neskorý zber)

2 mrkvy nakrájané na plátky (140 g)

1 cibuľu nakrájanú nadrobno (100g)

100 g nakrájaných paradajok

2 lyžice oleja

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Tymián, vegetu, červenú papriku, čierne korenie, soľ

Petržlenovú vňať nasekanú najemno

1 lyžicu paradajkového pretlaku

250 ml horúcej vody

280 g mrazeného alebo sterilizovaného hrášku hrášku

150 ml mlieka alebo smotany (10%)

Voliteľné:

Syr podľa chuti

Postup:

Na vyššej panvici zahrejeme olej a opražíme cibuľu. Pridáme k nej paradajky, mrkvu, zemiaky, paradajkový pretlak a koreniny. Miešame, kým zmes trochu nezhnedne. Potom prilejeme horúcu vodu a necháme na plameni ešte 15 minút.

Potom pridáme hrášok, opäť premiešame, pridáme mlieko, petržlenovú vňať – poprípade dochutíme soľou. Zložíme z plameňa.

Rúru predhrejme na 200 stupňov. Pripravíme si zapekaciu misu do ktorej navrstvýme zmes z panvice. Prikryjeme alobalom a necháme 20 minút piecť pod fóliou.

Následne fóliu odstránime a pečieme, kým zemiaky nie sú dostatočne upečené (môžeme posypať syrom).

Podávame s fašírkami, rezňami, duseným mäsom – alebo len tak, skvele totiž tieto zemiaky chutia aj samé o sebe.