Zabudnite na vysušenú sekanú a mastné fašírky: Do tejto rolky nejde strúhanka, vajce a ani zrnko soli – chuť miliónová!

Výborný tip na roládu, ktorú môžete podávať teplú aj studenú. Je jednoduchá na prípravu a pokojne si môžete urobiť aj do zásoby a jednoducho dať do mrazničky. Potom len vyberte, nechajte rozmraziť a môžete podávať, na chuti jej zmrazenie vôbec neuberie!

Potrebujeme:

1 kg mletého mäsa bravčového

Mlieko , cesnak

1 lyžičku korenia podľa chuti (môžeme použiť bazalku, zmes korenín, oregano, 7 bylín…)

1 lyžičku čierneho korenia

Na náplň:

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Horčica

Plátky slaniny

Cibuľa nakrájaná na kolieska

Sterizované uhorky (malé)

Na vrch:

Kyslá smotana

Postup:

Roládu môžete piecť aj s prílohou na vymastenom plechu (zemiaky, paprika, cesnak), alebo len samotnú na papieri na pečenie. Vtedy je to recept úplne bez pridaného tuku.

Je dobré, aby  mäsko odležalo, preto som si ho pripravila deň vopred. Jednoducho mleté mäsko zmiešame s trochou mlieka (asi 100 ml), provensálskym , čiernym korením  a cesnakom. Premiešame a dáme do chladu marinovať.

Na druhý deň si mäsko rozdelíme na dve polovice – mne sa najlepšie pracuje na stole. Mäsko vyformujeme na dva pláty a potrieme horčicou, uložíme plátky slaniny, cibuľu a uhorky (uhorky uložíme k tomu kraju, ktorý budeme rolovať).

Opatrne začneme rolovať. Nevadí, ak sa to nepodarí dokonale, po dokončení potrhané miesta ľahko opravíte – hmota je veľmi tvárna.

Teraz dáme obe rolky na plech vystlaný papierom. Ja to robím tak, že plech si dám pod stôl a rolky jednoducho zošuchnem na plech. Podľa potreby ešte upravte priamo na plechu.

Teraz vrch dobre potrieme kyslou smotanou alebo bielym jogurtom– smotanou netreba šetriť, na roláde chutí výborne.

Šup do rúry a pečieme pri teplote 200 stupňov asi 40 minút. Ak pečieme s prílohou tak treba dávať pozor, aby sa aj príloha dostatočne upiekla a zemiaky neboli tvrdé.

prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: martinazjehl