plny-hrniec_transparent_negativ.png

Dokonalé pizza cesto – originál z vychytenej reštiky v Taliansku: Držte sa receptu a pizza z donášky už nikdy viac!

Receptov na pizza cesto sú doslova stovky a ja som ich vyskúšala naozaj veľa, kedže doma mám hneď štyroch pizzažrútov :-). Na tento však nedám dopustiť. Jeho autorkou je Pavla V. A ja ho už 5 rokov odporúčam každému, kto má rád domácu pizzu. Dávam to sem tak, ako to mám vytlačené a podľa čoho robím ja.

Receptov na pizza cesto máme doslova stovky a ja som ich vyskúšala naozaj veľa, kedže doma mám hneď štyroch pizzažrútov :-). Na tento však nedám dopustiť. Jeho autorkou je Pavla V. A ja ho už 5 rokov odporúčam každému, kto má rád domácu pizzu. Dávam to sem tak, ako to mám vytlačené a podľa čoho robím ja.

Potrebujeme (cesto na 2 veľké plechy):

3 hrnčeky hl. múky

1 lyžička soli

2 lyžice oleja

Kvások:

42 g kvasníc

1 lyžica cukru

1 hrnček teplej vody

Ostatné suroviny:

olej, pretlak Bazilico, soľ (málo), bazalka, mozzarella (v náleve 1ks) alebo 20 dkg nastrúhanej , potom napr. olivy, huby, šunku a ďalšie prísady podľa chuti  – origán je len pretlak, mozzarella a čerstvá bazalka

Postup:

Urobíme cesto – spracujeme všetky prísady – a necháme asi 1 hod. kysnúť. Rozdelíme na 2 diely. Rozvaľkáme na tenký plát asi na 2-4 mm, podľa chuti, potrieme zľahka olejom a pretlakom, osolíme -jemne, posypeme bazalkou, rozdrobíme mozzarellu, posypeme treba olivami, hubami alebo ošúpanými paradajkami, potom šunkou , oreganom, ementálom a na koniec plátkami slaniny. Pečieme pri 190-200 ° C asi 10-15 min.
Tento recept je originál od známej, ktorá pracovala leta v pizzerii v Udine v Severnom Taliansku. Naša rodina jej zbožňuje. Hlavne nikdy nepoužívajte lístkové cesto a kečup.

Dobrú chuť! :-)

recept nám poslala Michaela T.

Najlepšie recepty na dnes