plny-hrniec_transparent_negativ.png

Najlepšia paradajková omáčka na cestoviny aj k mäsu: Ako z talianskej reštaurácie!

Paradajková omáčka má svoje miesto vo všetkých svetových kuchyniach. Za jej medzinárodnú popularitu môže jednoduchá príprava, úžasná vôňa a jedinečná chuť. Jej domovom je slnečné Taliansko, pripravte si ju tak, ako v pravej talianskej reštaurácií.

Paradajková omáčka má svoje miesto vo všetkých svetových kuchyniach. Za jej medzinárodnú popularitu môže jednoduchá príprava, úžasná vôňa a jedinečná chuť. Jej domovom je slnečné Taliansko, pripravte si ju tak, ako v pravej talianskej reštaurácií.

Potrebujeme:

2 kg čerstvých paradajok

1 mrkvu

¼ šálky olivového oleja

3 stredne veľké cibule

8 strúčikov cesnaku

1/3 šálky čerstvej bazalky

1 vetvičku čerstvého tymiánu

1 vetvičku oregána (alebo 1 lyžičku sušeného)

2 bobkové listy

Trochu najemno nasekanej petržlenovej vňate

1 lyžičku morskej soli

Postup:

Paradajky umyjeme a ošúpeme. Šupku narežeme, sparíme vriacou vodou a ošúpeme. Do hlbokej panvice nalejme olivový olej a keď sa zahreje, pridáme najemno nasekanú cibuľku a krátko orestujeme. Potom pridáme nadrobno nakrájaný cesnak a ½ mrkvy – očistenej a nastrúhanej na jemnom strúhadle. Restujeme 6-8 minút, alebo kým cibuľka nie je priesvitná a mäkká.

Potom pridáme nakrájané paradajky, nakrájané listy bazalky, oregano, tymián a petržlenoú vňať. Varíme na miernom ohni približne dve hodiny – omáčka by mala mať výraznú chuť a jednotnú konzistenciu. 30 minút pred koncom varenia pridáme zvyšok strúhanej mrkvy. Pred podávaním vyberieme z omáčky vetvičku tymianu a oregana.

1

Táto omáčka je vynikajúca na prípravu cestovín, pizze a mäsových pokrmov. Skladujete ju v uzatvárateľných sterilných pohároch v chladničke.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Najlepšie recepty na dnes