plny-hrniec_transparent_negativ.png

Najlepšia omáčka akú ste kedy ochutnali: Ideálna na cestoviny, pizzu, aj mäso!

Táto pikantná paradajková omáčka bude pravdepodobne tá najlepšia omáčka, akú ste kedy ochutnali.

 

 

Omáčku robím z domácej zeleniny.

Používam ju doslova celý rok a to do mnohých receptov.

Ideálna je napríklad do omáčok na cestoviny, do zapečených pokrmov, polievok aj ako základ na pizzu.

 

 

Potrebujeme:

3 kg paradajok

1 kg červenej papriky

250 g zelenej papriky (nepálivej)

5 strúčikov cesnaku

petržlenová vňať

1/2 PL soli

200 ml olivového oleja

200 ml octu (5%)

Postup:

Paradajky nakrájajte na kúsky.

 

 

Následne rozmixujte v mixéri.

Do hrnca nalejte olej a ocot.

Dajte na sporák a nechajte prevariť.

 

 

Pridajte paradajkový pretlak z rozmixovaných paradajok.

Miešajte.

Nechajte zovrieť a varte 35 – 40 minút alebo viac, v závislosti od toho, aká hustá má byť omáčka.

 

 

Medzitým nakrájajte červenú aj zelenú papriku.

Cesnak prelisujte.

Zmiešajte s nasekanou petržlenovou vňaťou.

 

 

Zmiešajte papriky s paradajkami a s cesnakom s petržlenovou vňaťkou.

Osoľte a ochutnajte.

Povarte ďalších 15 minút.

 

 

Sterilizujte poháre a viečka (najjednoduchšie je to urobiť v mikrovlnke).

Omáčku rozdeľte do pohárov, okraje utrite čistou utierkou a uzavrite viečka.

Poháre otočte hore nohami.

 

 

Nechajte vychladnúť a skladujte ich na chladnom tmavom mieste.

Je to ideálna omáčka na cestoviny, pizzu, grilované mäso alebo ryby, či pečené kurča.

Prajeme dobrú chuť!

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes