plny-hrniec_transparent_negativ.png

Tento dezert pobláznil celú našu rodinu: Najlepšia tvarohová maškrta – len dať do misy, obrátiť a máte hotovo!

Výborný, veľmi svieži a rýchly dezert. Recept už nemôže byť jednoduchší. Presné množstvo surovín nepotrebujete, stačí, aby ste použili to, čo máte doma. Ja som pracovala s 500 g tvarohu, 1 bal. želatíny, piškótami a jahodami. Tvaroh si môžete zmiešať s mascarpone, kyslou smotanou, alebo pokojne aj s pudingom.

Postup:

Zapekaciu misku, alebo inú misu, ktorú ste si pre dezert zvolili, si vyložíme potravinárskou fóliou – tak aby prečnievala cez okraje. Do nej uložíme na plátky pokrájané jahody.

Vo vode si rozpustíme želatínu.V inej mise si rozmiešajte tvaroh s cukrom do hladka. My sme použili 500 g tvarohu, 8 lyžíc cukru kryštál a 3 balíčky vanilkového cukru.Vymiešame ručným šľahačom do hladka.

Teraz si zalejte jahody želatínou a dajte do chladničky vychladiť.

Na stuhnutú želatínu s jahodami navrstvíme tvarohový krém, uhladíme. Na vrch uložíme detské piškóty. Poukladáme na tvaroh. Zafixujeme fóliou a dáme na niekoľko hodín chladiť do chladničky.

Potom vytiahneme. Keď dezert vyklopíme z misy, je obrátený. Teda jahodové poschodie je hore. A o to nám samozrejme šlo. Dezert vyzerá krásne a chutí ešte lepšie.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Najlepšie recepty na dnes