Najlepšia nakladaná kapusta na zimu: Potrebujete len 3 suroviny a chutí skvele!

Ak milujete kapustu, budete milovať aj tento jednoduchý recept z youtube.

Potrebujete len 3 suroviny a chutí skvele!

Potrebujeme:

 

Na 4 poháre s objemom 1,7 l

6 kg hlávkovej kapusty

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

180 g soli

celé čierne korenie

Postup:

 

Ako prvé si nachystáme hlávku kapusty.

Umyjeme ju a osušíme.

Kapustu zbavíme vrchných poškodených listov. 

 

 

Kapustu si nakrájame najemno alebo nastrúhame na špeciálnom strúhadle.

 

 

Potom si kapustu preložíme na plech a osolíme. 

 

 

Po osolení ju dôkladne stláčame rukou.

Tomuto kroku venujte špeciálnu pozornosť – ide o to, aby kapusta pustila šťavu. 

Teraz si pripravíme zaváraninové poháre. 

Poháre môžete sterilizovať jednoducho v mikrovlnke, alebo klasicky v hrnci, alebo vo vyhriatej rúre.

 

 

Kapustu teraz vrstvíme do pohárov.

Pridáme celé korenie a kapustu dobre natlačíme.

Vrstvíme až povrch kým sa nám neminie kapusta.

 

Poháre zavrieme, odložíme na chladné tmavé miesto.

Necháme kvasiť najmenej 10 dní.

TIP:

Nezabudnite kapustu denne poprepichovať ostrým predmetom, aby vám nezhorkla. 

Prajeme dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay