Najlepšia mliečna ryža na „ŠVÉDSKY“ spôsob: Výborný recept pre všetkých milovníkov tejto pochúťky!

Mliečna ryža je obľúbenou pochúťkou nielen pre svoju lepkavú konzistenciu, ale aj pre vynikajúcu chuť, ktorá sa dá rôzne variovať.

Môžete ju jesť s ovocím, so škoricou, kakaom alebo dokonca džemom. 

Najlepšie chutí teplá, ale dá sa jesť aj na studeno.

 

 

...

Dnes máme pre vás vynikajúce recept z portálu sobors, ktorý si určite obľúbite.

Tento obľúbený sladký pokrm majú na jedálničku rôzne národy a vždy je trochu iný. 

Turecký recept je krémový, pridáva sa doňho smotana, vanilka a pečie sa v rúre.

Pri švédskej verzii sa zase do ryže pridáva vanilkový puding, ktorý ju robí ešte jemnejšou.

Vyskúšajte tento recept a budete nadšení!

 

 

Potrebujeme:

5 dl vody

20 dkg ryže

5 dl mlieka

3 vajcia

10 dkg cukru

1/2 ČL soli

1/2 ČL vanilkového extraktu

1 balíček vanilkového pudingu

Postup:

Čas prípravy: 15 minút

Pečenie: 1 hodina 20 minút

Do hrnca nalejeme vodu a uvaríme ryžu.

 

 

Keď začne vrieť, znížime teplotu, hrniec prikryjeme.

Varíme, kým ryža nezmäkne a neabsorbuje vodu.

Rúru vyhrejeme na 165°C.

 

 

Vymastíme si 20 centimetrový plech na pečenie.

Na uvarenú ryžu nalejeme mlieko a jemne premiešame.

 

 

Pripravíme si krém:

Vajcia, cukor, pudingový prášok, vanilku a soľ zmiešame v inej miske.

 

 

Nalejeme na ryžu.

Potom všetko lyžicou rovnomerne navrstvíme na pekáč.

 

 

Uhladíme a dáme do rúry.

Pečieme asi 60 – 80 minút.

 

 

Či je dezert upečený skontrolujeme pomocou špajle.

Zapichneme a keď je špajľa čistá, máme hotovo.

Dobrú chuť!

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: tjn