Čo spraví táto marináda s kuracím mäsom je jedným slovom fantázia: Neprekonateľná zmes na pečenie aj minútkovú úpravu- mäsko sa roztápa v ústach!

Toto jedlo je fantastické pre každého, kto chce zdravšiu verziu klasických rezňov, ktoré budú zároveň šťavnaté, rýchlo pripravené a veľmi, veľmi chutné. Tajomstvo je v marináde, ktorá nielen skvele ochutí, ale spôsobí, že mäsko sa bude doslova rozpadať na jazyku. 

Toto jedlo je fantastické pre každého, kto chce zdravšiu verziu klasických rezňov, ktoré budú zároveň šťavnaté, rýchlo pripravené a veľmi, veľmi chutné. Tajomstvo je v marináde, ktorá nielen skvele ochutí, ale spôsobí, že mäsko sa bude doslova rozpadať na jazyku.

Potrebujeme:

Kuracie rezne 4 ks

Med 40 g

Horčica 30 g

Cesnak 3-4 zuby

Kyslá smotana 50 g (môže byť aj majonéza)

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Soľ, mleté čierne korenie, mletá červená paprika

Slnečnicový olej 30 ml

Postup:

Ak chcete pripraviť marinádu, stačí zmiešať horčicu, slnečnicový olej, cesnak, tekutý med a kyslú smotanu. Podľa chuti pridajte soľ a korenie. Všetko dobre premiešajte.

kuracie kotlety

Opláchnite kuracie kúsky, osušte ho papierovou utierkou a nakrájajte na tenké pásiky.

kuracie kotlety

Mäso zmiešajte s marinádou a nechajte 1-2 hodiny marinovať, ideálne necháme marinovať celú noc.

kuracie kotlety

Nakladané mäso vložte na plech na pečenie vystlaný papierom na pečenie, zalejte zvyšnou marinádou a vložte do rúry predhriatej na 180 stupňov na 40 minút.

kuracie kotletykuracie kotlety

Šťavnaté kuracie kúsky sú pripravené,  Odporúčame vám ich podávať spolu s obľúbenou omáčkou a zeleninovým šalátom . Takáto zdravá a chutná pochúťka osloví úplne každého. Ak nechcete piecť, mäsko môžete pokojne aj opekať na panvici, alebo grilovať.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)