Máte radi kuracie krídelká? Pripravte ich v tejto jednoduchej marináde, sú fantastické!

Marináda, ktorá skvele ochutí a krídelká sú vďaka nej krásne šťavnaté a chrumkavé na povrchu. Keď budete nabudúce pripravovať obed alebo večeru z kuracích krídel, vyskúšajte ich podľa tohto receptu.

Marináda, ktorá skvele ochutí a krídelká sú vďaka nej krásne šťavnaté a chrumkavé na povrchu. Keď budete nabudúce pripravovať obed alebo večeru z kuracích krídel, vyskúšajte ich podľa tohto receptu.

Potrebujeme:

1 kg. kuracích krídel

2 lyžice medu

4 lyžice sójovej omáčky

2 lyžice olivového oleja

1 lyžicu pálivého kečupu (alebo 1 lyžičky pálivej omáčky Tabasco)

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

2 lyžice paradajkového pyré

Soľ, oregano, čierne mleté korenie

Postup:

Všetky prísady na omáčku jednoducho zmiešame a dochutíme soľou a koreninami. Krídelká umyjeme, osušíme a v miske dobre zmiešame s omáčkou. Vložíme do chladničky a necháme marinovať aspoň 2 hodiny

Plech na pečenie vymastíme trochou oleja a uložíme naň krídelká. Pečieme pri teplote 30-40 minút pri teplote 200 stupňov.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: ok