Vynikajúce jedlo z jedného kastróla, ktoré určite dobre poznáte. Ak máte radi koložvársku kapustu, máme pre vás ten najlepší recept. Je veľmi lahodná a viete rýchlo pripraviť kedykoľvek dostanete chuť. Recept sme našli na stránke napadovy.blog.
Potrebujeme:
1 kg kapusta kyslá
2 poháre ryža dlhozrnná
Červená paprika
500 g mleté mäso bravčové
podľa chuti soľ
podľa chuti korenie čierne mleté
400 ml smotana na šľahanie
podľa chuti domáca vegeta (nemusí byť)
Môžete pridať aj rajčinový pretlak (ja ho nepridávam, ale viem, že niekto má rád)
cesnak
olej
smotana kyslá
Postup:
Kyslú kapustu podlejeme vodou a necháme dusiť až kým nie je kapusta mäkká.
Ryžu si dáme variť tiež, keď je uvarená, trošku ju povegetujem a pridám červenú papriku.
Mleté mäsko si dáme dusiť na olej, pridáme všetky koreniny a cesnak.
Začneme vrstviť do jenskej misy.
Kapusta, ryža a mäso.
Zalejeme sladkou smotanou s vegetou a dáme piecť.
Pečieme cca 20 minút zakryté a potom necháme bez pokrievky zapiecť na cca 10 minút.
Podávame s kopčekom kyslej smotany.
Ak chcete, k ryži môžete pridať aj rajčinový pretlak. Ja ho nedávam, ale ak máte radi, môžete ho použiť.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)