plny-hrniec_transparent_negativ.png

Najlepšia knedľa zo starých rožkov trochu inak: Vždy chutila perfektne, no s týmto vylepšením by sme ju mohli jesť aj každý deň!

Knedle v našej rodine milujeme na všetky spôsoby – sladké, slané, kysnuté aj nekysnuté. Odkedy som však vyskúšala tieto, iné ani nepripravujem. Sú výborné a míňajú sa ako divé aj bez hlavného jedla.

Knedle v našej rodine milujeme na všetky spôsoby – sladké, slané, kysnuté aj nekysnuté. Odkedy som však vyskúšala tieto, iné ani nepripravujem. Sú výborné a míňajú sa ako divé aj bez hlavného jedla. Jednoducho nebíčko v papuľke. :-). Ak sa nebojíte experimentovať, vyskúšajte aj moje malé vylepšenie!

Potrebujeme:

20 starších rožkov

500 ml mlieka

Zväzok petržlenovej vňate

5 vajec

100 g bravčovej masti

Soľ, mleté korenie

1 cibuľu

100 g slaniny nakrájanej nadrobno

Môj tip: Štvťku hlávky uvarenej brokolice alebo karfiolu – u nás doma nepátrime k fanúšikom tejto zeleniny v tomto recepte chutia výborne. Ak sa však obávate výsledku, môžete vynechať.

Postup:

Rožky nakrájame nadrobno a zalejeme mliekom, počkáme, kým rožky dobre neasiaknu.

Vajcia rozdelíme na bielky a žĺtky, žĺtky pridáme k rožkom a bielky ušľaháme na tuhý sneh so štipkou soli.

Na panvici si rozpustíme masť a opražíme nadrobno nakrájanú cibuľku. Pridáme aj slaninku a spolu krátko restujeme.

K rožkom primiešame cibuľku so slaninou a masťou a aj nadrobno nasekanú petržlenovú vňať. Pridáme aj uvarenú brokolicu alebo karfiolu – bez stonky, len mäkké časti. Nakoniec primiešame sneh a vymiešame do jednotnej hmoty.  Dochutíme soľou a korením. Z cesta tvarujeme jednotlivé knedle a varíme v utierke alebo fólii po dobu 25 minút. Necháme chvíľku vyhladnúť a nakrájame niťou na pásiky.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Milada S. 

Najlepšie recepty na dnes