Najlepšia knedľa zo starších rožkov – jemná a jednoduchá: Výborná a hotová hneď- kysnuté knedle už nerobím!

Výborná knedľa z vrecka, podľa mňa tromfne aj klasiku z kysnutého cesta.

Výborná knedľa z vrecka, podľa mňa tromfne aj klasiku z kysnutého cesta.

Knedľa je jemná, nadýchaná a hodí sa ako príloha, alebo aj samostatne.

U nás ju majú radi aj len tak a verím, že zachutí aj vám.

Potrebujeme:

6 starších rožkov

2 vajcia

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

2-3 lyžice nasekanej petržlenovej vňate

100 g hrubej múky

250 ml mlieka

Soľ

Korenie čierne mleté podľa chuti

Postup:

Vajcia rozdelíme na bielky a žĺtky.

Žĺtky rozmiešame s mliekom.

Rožky si nakrájame na kocky.

zZmiešame v miske s vňaťou, múkou a osolíme.

Zalejeme žĺtkovou zmesou a necháme chvíľu napučať.

Bielky si vyšľaháme so zvyškom soli na sneh.

Sneh zamiešame do rožkovej zmesi.

Premiešame tak, aby nám vznikla jednotlá zmes.

Ak chcete, môžete pridať aj slaninku.

Zmes navrstvíme do potravinovej fólie a zabalíme, aby sme získali tvar knedle.

Prípadne zmes naplníme do vreciek na tlačenku a pevne zaviažeme.

Vo vriacej vode varíme 20 minút.

Po vybratí z vody ihneď knedle z fólie vybalíme.

Knedľa je výborná ako príloha, ale my ju máme radi aj samú o sebe.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: mamas-rezepte

Foto: tjn