Základný recept na mojonézu pripravenú za 5 minút

Jednoduchý a rýchly návod, ako si skvelú domácu majonézu pripraviť doma za menej ako 5 minút. Výsledok je skutočne fantastický!

Potrebujeme:

1 šálku repkového oleja

1 vajce

Šťavu z citróna

Lyžičku soli (príp. podľa chuti)

1 lyžicu dijonskej horčice

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Postup:

V miske zmiešame vajce, olej, citrón, soľ a horčicu. Miešame metličkou, kým nevznikne krémová hmota.

Ľahká majonéza

Vynikajúca domáca majonéza, ktorá sa vám pri príprave vianočného šalátu určite bude hodiť. Okrem skvelej chuti má však jednu ďalšiu výhodu, v porovnaní s kupovanou majonézou je omnoho dietnejšia a preto si ju môžete dopriať bez obáv z „vianočných“ kilogramov.

Potrebujeme:

1 kelímom kyslej smotany s nižším obsahom tuku

1 malú cibuľku

1 zaváranú uhorku

1 lyžicu ryžového oleja (príp. slnečnicový olej)

1 lyžicu uhorkového nálevu

1 lyžičku horčice

1 lyžičku polievkového korenia

Štipku soli a čierneho korenia

Postup:

Uhorku aj cibuľku nastrúhame a potom spolu s ostatnými prísadami vložíme do mixéra. Rozmixujeme na hladkú hmotu a môžeme okamžite používať.

S olivovým olejom a horčičným semienkom

Ak máte radi chuť a vôňu horčičného semienka, vyskúšajte túto skvelú majonézu s výraznou chuťou.

Potrebujeme:

1 žĺtok

1  lyžičku citrónovej šťavy

½ lyžičky mletého horčičného semienka

½ lyžičku soli

¾ šálky olivového oleja

Postup:

Žĺtok zmiešame so soľou, horčičným semienkom, citrónovou šťavou. Vymiešame hladkú hmotu.

Do hmoty postupne vmiešavame olej. Základom prípravy dobrej majonézy je dôkladné miešanie. Ak si chceme uľahčiť prácu, môžeme použiť aj kuchynský jogurt.

Majonéza by mala byť nadýchaná a svetlo žltá.

zdroj: thehungrymouse

foto: reprofoto oliveoilandlemons

Témy:


Pridajte svoj komentár