Najlepšia cuketová pochúťka: Chutná príloha alebo predjedlo na každú príležitosť!

Pripravte si doma cuketovú bombu, akú ste ešte v živote nejedli.

Tento úchvatný recept mám od mojej babky a odkedy ho pripravujem doma, tak na neho nedáme dopustiť.

 

 

Famózna cuketová pochúťka podľa receptu z youtube kanála Sprint Cooking.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Potrebujeme:

3 cukety (1200 g)

1,5 ČL soli

3 zemiaky (400 g)

4 vajcia

2 cibule (150 g)

2 strúčiky cesnaku

1-2 mrkvy (180 g)

90 g krupice

1 ČL sladkej papriky

1/2 ČL mletého čierneho korenia

30 g kôpru

80 ml rastlinného oleja

soľ

Postup:

Z cukety odstránime konce a na hrubo ju nastrúhame.

Potom ju vložíme do sita a do misy, pridáme soľ.

Premiešame a necháme pustiť šťavu.

 

 

Na rozpálený olej v panvici pridáme nakrájanú cibuľu.

Premiešame a smažíme, kým nie je priehľadná, potom pridáme nakrájaný cesnak a smažíme minútu.

 

 

Umyté, ošúpané zemiaky nakrájame do nádoby od mixéra.

Pridáme vajce a zemiaky rozšľaháme.

 

 

Cuketu premiešame a precedíme tekutinu.

Do čistej misky nastrúhame mrkvu, pridáme rozšľahané zemiaky, vajcia, korenie, mletú papriku a dôkladne premiešame.

 

 

Potom pridáme osmaženú cibuľu s cesnakom a vymiešame.

Pridáme nastrúhanú cuketu a dôkladne premiešame.

 

 

Nakoniec pridáme krupicu, olej, nasekaný kôpor a zmes poriadne zamiešame.

Zeleninovú zmes nanesieme do hranatej formy na pečenie vystlanej papierom na pečenie.

 

 

Formy vložíme do predhriatej rúry na 180°C a pečieme asi hodinu.

Zeleninovú lahôdku necháme vychladnúť a môžeme servírovať.

 

 

Prajeme Vám dobrú chuť!

Video návod:

 

https://youtu.be/XJ9qm8AiyTk

 

Foto: unsplash
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pixabay