plny-hrniec_transparent_negativ.png

Úžasná čokoládová torta na lyžičky: Takéto recepty milujem, celá rodina ju doslova zbožňuje – príprava úplne jednoduchá!

Milovníci čokolády si pri tomto dezerte prídu na svoje! Recept je pritom úplne jednoduchý a zvládne ho naozaj každý dokonca aj bez kuchynskej váhy :)

Milovníci čokolády si pri tomto dezerte prídu na svoje! Recept je pritom úplne jednoduchý a zvládne ho naozaj každý dokonca aj bez kuchynskej váhy :)

Potrebujeme:

3 vajcia

7 PL krupicového cukru

7 PL rastlinného oleja

7 PL mlieka

7 PL hladkej múky

2 kopcovité lyžice kakaa

1 balenie prášku do pečiva (15 g)

Na krém 1:

1 šálka studeného mlieka (240 ml)

2 ČL kakaa

116 g práškovej šľahačky

Na krém 2:

150 g čokolády

75 g vyšľahanej šľahačky

Postup:

Vajcia si vyšľaháme s cukrom a pridáme rastlinný olej a mlieko. Všetko vymiešame metličkou. Múku s kakaom a práškom do pečiva si preosejeme a pridáme do vajíčkovej zmesi. Tortovú formu si vymastíme a na dno dáme papier na pečenie. Pečieme vo vyhriatej rúre pri 180 stupňoch asi 20 – 25 minút.

Teraz si pripravíme krém. Práškovú smotanu zmiešame s 2 lyžicami kakaa, zalejeme mliekom a vyšľaháme na hustú šľahačku. Krém rovnomerne navrstvíme na korpus a vyhladíme.

Čokoládu si rozpustíme vo vodnom kúpeli a vymiešame do hladka. Pridáme šľahačku a miešame, kým nám nevznikne nadýchaný krém. Ten potom navrstvíme na prvý krém.

Dajte dolu okraj formy, nechajte v chladničke aspoň 2 hodiny vychladiť, nakrájajte a podávajte. Prajeme dobrú chuť!

 

 

Najlepšie recepty na dnes