plny-hrniec_transparent_negativ.png

Najlepšia čokoládová ROLÁDA, o ktorej všetci hovoria: Jednoduchá príprava a KAŽDÝ žiada viac!

Úžasná čokoládová roláda, ktorej nebudete vedieť odolať.

Samotná príprave je nenáročná a chuť je neopísateľná.

 

 

Nenáročný recept na najjemnejšiu čokoládovú roládu z youtube kanála Herzhaftes Essen.

Potrebujeme:

4 vajcia

80 g kryštálového cukru

1 ČL vanilkového cukru

50 ml rastlinného oleja

50 ml mlieka

80 g múky

15 g kakaa

1 ČL prášku do pečiva

30 g práškového cukru

80 g vareného kondenzovaného mlieka

120 ml smotany na šľahanie

120 g arašidov

Na polevu:

120 g čokolády

30 ml rastlinného oleja

Postup:

Na začiatku oddelíme žĺtky od bielkov.

Žĺtky vložíme do hlbokej misy.

 

 

Pridáme cukor a metličkou vyšľaháme.

Počas šľahania pridáme olej a mlieko.

 

 

Do zmesi preosejeme múku s kakaom a práškom do pečiva a metličkou vymiešame krém.

Do samostatnej misky pridáme bielky a mixérom šľaháme.

 

 

Počas šľahania pridáme práškový cukor.

Bielkový krém pridáme do kakaového krému a dôkladne vymiešame.

 

 

Kakaový krém nalejeme do formy na pečenie vystlanej papierom na pečenie a zarovnáme.

Cesto pečieme 20 minút pri teplote 180°C.

 

 

Cesto vyberieme z formy, prekryjeme papierom a otočíme.

Papier odstránime, cesto zrolujeme a necháme vychladnúť.

 

V hlbokej miske mixérom rozšľaháme kondenzované mlieko.

Pridáme smotanu a vyšľaháme krém.

 

Arašidy nasekáme, polovicu nasypeme do krému a premiešame.

Krém natrieme na cesto, zrolujeme a vložíme na 30 minút do chladničky.

 

 

V miske roztopíme čokoládu, pridáme olej a zamiešame.

Potom pridáme nasekané arašidy a lyžičkou premiešame.

 

 

Roládu preložíme na tácku vystlanú papierom a polejeme ju čokoládou.

Dezert potom vložíme na hodinu do chladničky a môžeme servírovať.

 

 

Prajeme vám dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pexels

Najlepšie recepty na dnes