Úžasná čokoládová roláda, ktorej nebudete vedieť odolať.
Samotná príprave je nenáročná a chuť je neopísateľná.
Nenáročný recept na najjemnejšiu čokoládovú roládu z youtube kanála Herzhaftes Essen.
Potrebujeme:
4 vajcia
80 g kryštálového cukru
1 ČL vanilkového cukru
50 ml rastlinného oleja
50 ml mlieka
80 g múky
15 g kakaa
1 ČL prášku do pečiva
30 g práškového cukru
80 g vareného kondenzovaného mlieka
120 ml smotany na šľahanie
120 g arašidov
Na polevu:
120 g čokolády
30 ml rastlinného oleja
Postup:
Na začiatku oddelíme žĺtky od bielkov.
Žĺtky vložíme do hlbokej misy.
Pridáme cukor a metličkou vyšľaháme.
Počas šľahania pridáme olej a mlieko.
Do zmesi preosejeme múku s kakaom a práškom do pečiva a metličkou vymiešame krém.
Do samostatnej misky pridáme bielky a mixérom šľaháme.
Počas šľahania pridáme práškový cukor.
Bielkový krém pridáme do kakaového krému a dôkladne vymiešame.
Kakaový krém nalejeme do formy na pečenie vystlanej papierom na pečenie a zarovnáme.
Cesto pečieme 20 minút pri teplote 180°C.
Cesto vyberieme z formy, prekryjeme papierom a otočíme.
Papier odstránime, cesto zrolujeme a necháme vychladnúť.
V hlbokej miske mixérom rozšľaháme kondenzované mlieko.
Pridáme smotanu a vyšľaháme krém.
Arašidy nasekáme, polovicu nasypeme do krému a premiešame.
Krém natrieme na cesto, zrolujeme a vložíme na 30 minút do chladničky.
V miske roztopíme čokoládu, pridáme olej a zamiešame.
Potom pridáme nasekané arašidy a lyžičkou premiešame.
Roládu preložíme na tácku vystlanú papierom a polejeme ju čokoládou.
Dezert potom vložíme na hodinu do chladničky a môžeme servírovať.
Prajeme vám dobrú chuť!
Video návod: