plny-hrniec_transparent_negativ.png

Tajný trik na najlepšiu BUBLANINU podľa mojej mamy: Keď dáte do cesta toto, vedzte, že na iný recept si už nikto nespomenie!

Poradím vám super fintu, ako vylepšiť obyčajnú bublaninu a povýšiť ju na najlepší koláčik pod slnkom.

Za mňa je toto najviac nadýchaná a chutná bublanina na svete.

Je neskutočne jemná a voňavá, stačí len otvoriť rúru a celá kuchyňa je razom plná vôňe.

 

 

Tajomstvo spočíva v prodaní pudingového prášku do cesta.

Skúste to a nebude ľutovať.

Potrebujeme:

1 ks puding Pravá vanilka Dr Oetker

160 g polohrubá múka

120 g práškový cukor

120 ml mlieko

100 ml olej

2 KL prášok do pečiva

2 ks vajce

Ovocie:

 

 

Marhule

Jahody

Maliny

Čučoriedky

Ríbezle

Postup:

 

 

Pripravíme si cesto.

Začneme zmiešaním sypkých prísad.

Pudingový prášok, múku, cukor a prášok do pečiva lyžicou dôkladne premiešame.

 

 

Vlažné mlieko a vajíčka spolu vyšľaháme.

Tekutú zmes po častiach prilievame do sypkej zmesi a ručným šľahačom šľaháme.

Prilejeme ešte olej a opäť šľaháme kým hmota nie je jednotná.

 

 

Plech s rozmermi 35 x 20cm vyložíme papierom na pečenie.

Vyšľahané cesto vylejeme na plech.

Naukladáme ľubovoľné ovocie.

 

 

Ja odporúčam zvoliť čerstvé ovocie podľa sezóny – najradšej mám marhule.

Plech vložíme do predhriatej rúry.

Pečieme pri teplote 170 stupňov.

 

 

Doba pečenia je 30-40 minút.

Poznámka:

Ak robíte bublaninu na veľký plech, množstvo ingrediencií je potrebné zdvojnásobiť. Toto je dávka na menší plech.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pexels

Najlepšie recepty na dnes