Poradím vám super fintu, ako vylepšiť obyčajnú bublaninu a povýšiť ju na najlepší koláčik pod slnkom.
Za mňa je toto najviac nadýchaná a chutná bublanina na svete.
Je neskutočne jemná a voňavá, stačí len otvoriť rúru a celá kuchyňa je razom plná vôňe.
Tajomstvo spočíva v prodaní pudingového prášku do cesta.
Skúste to a nebude ľutovať.
Potrebujeme:
1 ks puding Pravá vanilka Dr Oetker
160 g polohrubá múka
120 g práškový cukor
120 ml mlieko
100 ml olej
2 KL prášok do pečiva
2 ks vajce
Ovocie:
Marhule
Jahody
Maliny
Čučoriedky
Ríbezle
Postup:
Pripravíme si cesto.
Začneme zmiešaním sypkých prísad.
Pudingový prášok, múku, cukor a prášok do pečiva lyžicou dôkladne premiešame.
Vlažné mlieko a vajíčka spolu vyšľaháme.
Tekutú zmes po častiach prilievame do sypkej zmesi a ručným šľahačom šľaháme.
Prilejeme ešte olej a opäť šľaháme kým hmota nie je jednotná.
Plech s rozmermi 35 x 20cm vyložíme papierom na pečenie.
Vyšľahané cesto vylejeme na plech.
Naukladáme ľubovoľné ovocie.
Ja odporúčam zvoliť čerstvé ovocie podľa sezóny – najradšej mám marhule.
Plech vložíme do predhriatej rúry.
Pečieme pri teplote 170 stupňov.
Doba pečenia je 30-40 minút.
Poznámka:
Ak robíte bublaninu na veľký plech, množstvo ingrediencií je potrebné zdvojnásobiť. Toto je dávka na menší plech.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)