plny-hrniec_transparent_negativ.png

Najlepšia banánová maškrta BEZ pečenia: Netreba tvaroh, smotanu ani pudingové prášky a máte najchutnejší dezert dňa!

Milujeme dezerty, ktoré obsahujú veľa smotany alebo náplne. Ak patríte aj vy k milovníkom nepečených krémových dezertov, určite vyskúšajte aj tento. Pripravuje sa veľmi rýchlo a jednoducho!

Potrebujeme:

500 g čokoládových sušienok

800 ml mlieka

7 žĺtkov

200 g kr. cukru

4 lyžice hl. múky

2 lyžice kukuričného škrobu

150 g masla

4 banány

Karamelové kondenzované mlieko – na dekoráciu

Postup:

Pripravte krém: Žĺtky, cukor, múku a škrob rozmiešajte. Pridajte 100-200 ml mlieka a miešajte metličkou, až kým nebude zmes hladká.

Pridajte zvyšné mlieko, zmiešajte a preložte na plameň.

Krém varte na miernom ohni, až kým nezhustne a nezačnú sa objavovať bublinky. Miešame, kým zmes nemá konzistenciu hustého pudingu.

Odstráňte krém z plameňa. Pridajte maslo. Rozmiešajte, až kým sa neroztopí a rovnomerne nerozmieša.

Nakrájajte banány na tenšie pláty.

Teraz len zostavte dezert: Namažte spodnú časť hlbokej misy trochou krému.

Uložte vrstvu sušienok, zakryte vrstvou krému.

Uložte vrstvu banánových plátkov. Prikryte ich krémom.

Opakujte predchádzajúce kroky, kým sa misa nenaplní alebo kým sa ingrediencie neminú.

Dezert zakryte potravinovou fóliou, vložte ju do chladničky na 8 hodín, vtedy bude dezert chutiť najlepšie – ak nemáte čas, nechajte aspoň hodinu.

Odstráňte potravinovú fóliu z povrchu koláča a ozdobte ju karamelovým kondenzovaným mliekom.

Najlepšie recepty na dnes