Tento recept z youtube si určite odložte! Zíde sa vám vždy, keď budete potrebovať dokonalý vanilkový krém na tortu, či iné dezerty.
Potrebujeme:
1 l mlieka
4 PL kukuričného škrobu
4 PL hladkej múky
1 pohár cukru
1 vaječný žĺtok
1 práškovú šľahačku
1 balíček vanilínového cukru
50 g masla
Postup:
Do hrnca si nasypeme cukor, pridáme kukuričný škrob, hladkú múku a premiešame. Prilejeme mlieko, pridáme žĺtok a dôkladne vymiešame metličkou.
Dáme na sporák a varíme, kým hmota nezhustne.
Potom pridáme maslo, vanilkový cukor a zašľaháme ručným mixérom.
Keď je krém krásne nadýchaný a dôkladne vyšľahaný, prikryjeme ho potravinárskou fóliou a necháme vychladnúť.
Medzitým si vyšľaháme šľahačku a keď nám uvarený krém vychladne, postupne doňho zašľaháme šľahačku.
Šľahačka dodá krému ľahkosť a bude krásne nadýchaný.
Hotovo. Univerzálny krém do vašich dezertov je pripravený na použitie!
Prajeme dobrú chuť a veľa šťastia :)
Video návod: