Pripravte si doma výborný recept, ktorý vás vtiahne späť do detstva.
Takúto živánsku pečenú v rúre ste určite ešte nejedli.
Vynikajúci recept z youtube kanála Recepty bez brepty na legendárnu živánsku pochúťku.
Potrebujeme:
600 g bravčovej krkovičky
2 PL horčice
korenie
soľ
4 strúčiky cesnaku
3 PL rastlinného oleja
70 g slaniny
1 papriku
3 cibule
300 g klobásky
800 g zemiakov
mletú papriku
Postup:
Bravčové mäso nakrájame na kúsky a vložíme do misy.
Pridáme horčicu, mleté korenie, roztlačený cesnak, olej.
Lyžicou zamiešame.
Slaninu nakrájame na kocky.
Z papriky odstránime jadierka a nakrájame ju na tenké plátky.
Cibuľu nakrájame na plátky, klobásu a zemiaky nakrájame na krúžky.
Na tvrdú podložku rozprestrieme na seba dve vrstvy alobalu a naukladáme na neho zeleninu, klobásku a mäso.
Zmes posolíme, posypeme mletou paprikou a opatrne zabalíme, aby sa alobal nepretrhol.
Potom zmes preložíme na plech na pečenie a pečieme 60 minút pri teplote 190°C.
Potom otvoríme alobal a dopečieme horúcim vzduchom.
Lahodnú pochúťku servírujeme s tatárskou omáčkou.
Dobrú chuť!
Video návod: