Najlepší spôsob skladovania hrozna: Takto vám vydrží ako čerstvé AŽ 12 mesiacov!

Každý pestovateľ hrozna sa určite poteší bohatej úrode.

 

 

Problém však nastáva pri myšlienke, ako hrozno uskladniť tak, aby vydržalo. 

Máme pre vás skvelý postup, ktorý je veľmi jednoduchý a vďaka nemu hrozno vydrží čerstvé až 12 mesiacov. 

 

 

 

Vďaka tejto rade z youtube kanála Melissa Mir bude vaša úroda bezpečne uskladnená.

Potrebujeme:

hrozno

1/2 ČL kyseliny citrónovej na každý pohár

sterilizované poháre s objemom 1,5 l

 

 

Postup:

Hrozno si dôkladne niekoľkokrát umyjeme pod tečúcou vodou. 

 

 

Všetko hrozno si rozoberieme na guľôčky.

Naplníme ho do suchých sterilizovaných pohárov.

 

 

Poháre naplníme až povrch.

Zalejeme horúcou vodou. 

 

 

Necháme stáť 10 – 15 minút.

Poháre necháme zľahka prikryté viečkami.

Potom vodu zlejeme do hrnca.

 

 

Zliatu vodu privedieme do varu.

Do každého pohára nasypeme kyselinu citrónovú.

Zalejeme prevarenou vodou z hrnca. 

 

 

Teraz môžeme viečka pevne uzavrieť.

Poháre prikryjeme dekou.

Necháme postupne vychladnúť 20 až 24 hodín. 

 

 

Takto spracované hrozno môžete skladovať na chladnom mieste až 1 rok.

Podrobný postup si môžete pozrieť v priloženom videu.

Veľa šťastia!

Video návod:

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay

Picture of Miroslava

Miroslava

Redaktorka magazínu To je nápad!

Dnes najobľúbenejšie