plny-hrniec_transparent_negativ.png

Najlepší spôsob ako vylúskať vlašské orechy: Jadro ostane nepoškodené a škrupinky sa zbavíte úplne bez námahy!

Aké ľahké je rozbiť orech? Povedzme si úprimne, že mnoho ľudí miluje orechové plnky v koláčoch, ale málokto má rád lúskanie orechov. Je to zdĺhavá práca a aj keď použijete luskáčik, nie je to celkom jednoduché, dostať sa k jadrám bez toho, aby ste ich poškodili. Našťastie dnes máme pre vás skvelý nápad zo stránky napadovy.blog.

Jadrá ostanú neporušené a nalúskate ich takmer bez námahy!

Vyrobte si tento jednoduchý domáci luskáčik a lúskanie orechov viac nebude problém!

Potrebujeme:

kúsok dosky

Forstnerov vrták

posuvné meradlo alebo meter

ceruzku

kladivo

Postup:

Začnite tým, že si vezmete najväčší orech, aký máte. Zmerajte jeho priemer v najširšom bode. 

Ceruzkou nakreslite značky otvorov na doske. Pre každý prípad ich môžete vyrobiť o niečo väčšie, ako je váš najväčší orech. Orechy sa môžu veľkosťou líšiť.

Nakoniec vezmite Forstnerovu vŕtačku a urobte otvory.

Vložte do nich vlašské orechy ostrou stranou nahor. Jemne na ne poklepte malým kladivom.

Nepoužívajte silu, inak sa jadro zlomí so škrupinou.

Ak sa nechcete trápiť s výrobou luskáčika, pre tento účel môžete použiť aj pevnejšiu fľašu. Je to síce náročnejšie a pri lúskaní musíte dbať na silu úderu, aby ste fľašu nerozbili a tiež ju držať, ale je to takisto efektívny spôsob, ako dostať zo škrupinky nepoškodené jadro. 

 

Najlepšie recepty na dnes