Úžasný recept na chrumkavý pokrm z jednoduchých surovín, ktorý vás dokonale zasýti.
Hneď, ako som toto jedlo prvýkrát na skúšku pripravoval, nám všetkým neskutočne zachutilo a odvtedy už na našom stole nesmie chýbať.
Vynikajúci recept na krehké plnené pečivo z youtube kanála PRATİK YEMEK TARİFLERİ.
Potrebujeme:
Na cesto:
1 čajový pohár mlieka (90 ml)
2 vajcia
60 g čedaru
petržlenovú vňať
1 balenie prášku do pečiva (10 g)
1 ČL soli (8 g)
2,5 šálky hladkej múky (300 g)
Na náplň:
2 zemiaky
1 červenú papriku
1 cibuľu
6-7 cibuliek
2 vetvičky bazalky
2 PL rastlinného oleja (10 ml)
1 ČL soli (8 g)
Na vysmážanie:
rastlinný olej
Postup:
Zemiaky ošúpeme a umyjeme.
Nakrájame na kocky.
Vložíme do hrnca a zalejeme vodou.
Hrniec prikryjeme a varíme, kým zemiaky nezmäknú.
Do hlbokej misky nalejeme mlieko.
Pridáme vajcia a metličkou vymiešame.
Pridáme nastrúhaný syr.
Ďalej pridáme nasekanú petržlenovú vňať.
Nasypeme prášok do pečiva a soľ a všetko spolu dobre premiešame.
Nakoniec pridáme múku a špachtľou zamiešame.
Potom niekoľko minút miesime cesto rukou.
Cesto vložíme do plastického vrecka a necháme 10 minút odležať.
Papriku nakrájame na malé kocky.
Cibuľu tiež nakrájame na malé kocky.
Jarnú cibuľku nakrájame na malé kolieska.
Zo stonky odtrhneme listy bazalky a nožom nasekáme.
Uvarené zemiaky scedíme do misky.
Roztlačíme ich na kašu.
Na panvici zohrejeme olej.
Pridáme cibuľu a smažíme do mäkka cca 1-2 minúty.
Potom pridáme papriku a smažíme ďalšie 3 minúty.
Opraženú cibuľku s paprikou pridáme do misky so zemiakmi a zamiešame.
Potom pridáme cibuľku, bazalku a soľ.
Dôkladne premiešame.
Plnku naberieme lyžicou a v ruke vytvarujeme guľku.
Cesto vyložíme na pomúčený stôl.
Posypeme múkou a vyvaľkáme do tvaru štvorca.
Vyvaľkané cesto nakrájame na štvorce.
Zemiakové guľky poukladáme na polovicu štvorcov z cesta.
Na plnku položíme prázdne štvorce a jemne zatlačíme.
V panvici zohrejeme väčšie množstvo oleja.
Vložíme štvorce cesta.
Vysmážame na strednom ohni z oboch strán do zlatista.
Môžeme servírovať.
Prajeme vám dobrú chuť!
Video návod: