plny-hrniec_transparent_negativ.png

U nás doma pečienku nikto veľmi nemusel: Len raz som skúsila tento recept a celá rodina mala hrče za ušami, nič lepšie som nejedla!

"Ukecala" ma naň švagriná, ktorá mi dala ochutnať na jeden oslave a bolo to naozaj výborné. Túto pochúťku som ešte nikdy nejedla!

Receptík je od kuchárky Ivky V., našla som ho už dávno a robím hádam už aj 10 rokov. A musím povedať, že u nás doma nikto pečienku príliš nemusí. Odhodlala som sa skúsiť recept, ktorý mi vychválilo už viacero ľudí a každý hovoril, že ak neochutnám budem ľutovať. „Ukecala“ ma až švagriná, ktorá mi dala ochutnať na jeden oslave a bolo to naozaj výborné. Túto výbornú nátierku, alebo ak chcete domácu paštétu máte za chvíľku hotovú a je neskutočne lahodná.

Potrebujeme:

Očistené kuracie pečienky – množstvo si upravíme tak, aby sa nám vošli do panvice aj s ostatnými prísadami

3 ks paradajok prekrojených na polovice

1 veľkú cibuľu, alebo 2 menšie

300 g masla (v pôvodnom recepte je až 400g)

1 ks papriky nakrájanej na kúsky

Na dochutenie – domácu vegetu, soľ, korenie podľa chuti

Postup:

Na panvici roztopíme maslo a pridáme očistené pečienky. Keď začne zmes „bublať“ pridáme aj nakrájanú zeleninu a necháme variť na slabšom plameni. Po pár chvíľach začne pečienka meniť farbu – stačí jej len pár minút a je hotová. Ochutíme si podľa toho, ako nám to vyhovuje. Potom prichádza na rad kuchynský robot, ktorým všetko rozmixujeme a necháme úplne vychladnúť. Celý recept aj s fotopostupom nájdete TU.

zdroj: mimibazar

Podávame s chlebíkom, verte, je to tá najlepšia domáca nátierka pod slnkom.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: mimibazar

Najlepšie recepty na dnes