Vynikajúci recept na obed, večeru, alebo ako slávnostné pohostenie. Je to vynikajúce a nápadité jedlo, ktoré viete ľahko pripraviť.
Recept som našla na youtube.
Potrebujeme:
4 zemiaky
Soľ, čierne korenie, bazalka, červená paprika
3 lyžice rastlinného oleja
Cibuľa
Zeleninový olej
600 g mletého mäsa
Soľ, čierne korenie, zmes talianskych byliniek
200 g syra
Paradajka
Ďalej:
1/2 kapusty
Mrkva
Čierne korenie.
2 vajcia
50 ml mlieka
soľ
Zeleninový olej
2 polievkové lyžice kyslej smotany
1 lyžička francúzskej horčice
Strúčik cesnaku
Kôpor
Postup:
4 zemiaky očistíme a nakrájame na kolieska.
Preložíme do misky, ochutíme soľou a koreninami.
Pridáme aj olej a dobre premiešame.
Do vymastenej misy navrstvíme zemiaky a vložíme do vyhriatej rúry.
Pečieme 20 minút pri 180 ° C.
Cibuľu nakrájame nadrobno.
Na panvici zahrejeme olej, pridáme cibuľu a orestujeme.
Pridáme aj mleté mäso, ochutíme soľou, korením a zmesou talianskych byliniek. Všetko spolu orestujeme, kým mäso nie je hotové.
Na zemiaky pridáme restované mleté mäso.
Posypeme strúhaným syrom, uložíme plátky paradajok a dáme do rúry ešte na 15 minút zapiecť.
Medzitým si pripravíme šalát:
Do misky dáme nadrobno nakrájanú kapustu a nastrúhanú mrkvu.
Mlieko rozmiešame s 2 vajíčkami a osolíme.
Na panvici zahrejeme olej a omeletu opečieme z oboch strán.
Potom omeletu nakrájame na pásiky.
K zelenine v miske pridáme nakrájanú omeletu a tiež smotanu, horčicu a pretlačený cesnak.
Premiešame.
Upečené mäsko so zemiakmi podávame so šalátom.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
Video návod: