Najlepší recept na zemiakové knedle: Originál od tetušky z Poľska, také dobré sme ešte nejedli!

Výborný recept, ktorý určite vyskúšajte. Ako príloha sa perfektne hudí dusená kapusta. Po tejto dobrote si oblížete všetky prsty!

Výborný recept, ktorý určite vyskúšajte. Ako príloha sa perfektne hudí dusená kapusta. Po tejto dobrote si oblížete všetky prsty!

Potrebujeme:

Na cesto:

100 g krupice

700 g zemiakov – uvarených v šupke deň vopred

2 vajcia

150 g hrubej múky

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

80 g najemno zomletej strúhanky

Náplň:

250 g slaninky, alebo údeného mäsa

1 veľkú cibuľu

Olej na opraženie

Postup:

Zemiaky ošúpeme a nastrúhame na jemnom strúhadle. Pridáme sypké prísady a rozšľahané vajcia. Vypracujeme jednotné cesto, ktoré nelepí.

Cesto preložíme na pomúčenú pracovnú dosku a rozvaľkáme na plát s hrúbkou asi 1 cm. Potom plát rozdelíme na jednotlivé diely – štvorce alebo obdĺžniky a do ich stredu navrstvíme náplň. Cibuľku a slaninku, ktoré sme si opražili na panvici – náplň by mala byť vychladnutá.

Potom jednoducho zabalíme a vytvorímtvar guličky (tetuška robila skôr tvar vajíčka, ale aj guličky sú v poriadku :-)). Vkladáme do vriacej osolenej vody a varíme asi 10 minút – záleží to aj od veľkosti knedlíčiek.

Podávame s opraženou cibuľkou a dusenou kapustou.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Petra K.