plny-hrniec_transparent_negativ.png

Najlepší recept na šišky: Netreba ich vyprážať, pretože sa pečú v rúre a sú jemné ako bavlnka!

Výborný recept na šišky podľa youtube, ktoré viac netreba vyprážať! Žiadna zbytočná mastnota a sú krásne nadýchané…

Potrebujeme:

30 g čerstvého droždia alebo 1 ČL sušeného droždia

200 ml mlieka

2 balíčky vanilkového cukru

50 g cukru

2 vajcia

50 ml oleja

500 – 600 g hladkej múky

1/2 ČL soli

Postup:

Droždie si namrvíme do misky a zalejeme teplým mliekom. Pridáme vanilkový cukor, cukor, rozbijeme vajíčka a dobre premiešame. Primiešame olej a metličkou vymiešame dohladka.

Potom pridáme múku a soľ.

Vymiesime kompaktné cesto, ak treba, pridáme ešte trochu múky.

Cesto necháme odpočívať v mise prikrytej bavlnenou utierkou na teplom mieste asi hodinu. Preložíme ho na pracovnú dosku, vyvaľkáme na hrubšiu placku a pomocou pohára alebo vykrajovačky vykrajujeme kruhy.

Prstami jemne vyhĺbime do každého kruhu jamku a naplníme plnkou podľa chuti.

Okraje cesta potrieme vodou a priklopíme druhým krúžkom cesta. Zatlačíme prstami okolo celého obvodu, aby sme spojili jednotlivé kúsky a potom znovu vykrojíme pomocou vykrajovačky alebo pohára, aby mali šišky pekný tvar.

Šišky ukladáme na plech pokrytý papierom na pečenie a potrieme vyšľahaným vajíčkom. Necháme podkysnúť ešte 15 – 20 minút, potom vložíme do predhriatej rúry na 180 °C. Pečieme asi 30 minút. Hotové šišky posypeme práškovým cukrom, môžeme ozdobiť aj navrchu plnkou a podávame. Prajeme dobrú chuť!

 

 

 

Najlepšie recepty na dnes