Najlepší recept na hrnčekový makovník s úžasným krémom: Najťažšie je počkať, kým sa dopečie!

54

Najobľúbenejší makový koláčik mojej rodiny a verím, že keď ho ochutnáte, bude aj váš!

Potrebujeme:

1 šálku mletého maku

1 šálku hladkej múky

1 šálku práškového cukru

1 lyžičku prášku do pečiva

1 šálku mlieka

1 vajce

2 lyžice oleja

1a 1/2 – 2 šálky  zaváranych čerešní alebo višní

Na krém:

1 bal. pudingu – zlatého klasu

3 lyžice cukru

400 ml čerešňovej šťavy

Postup:

Čerešne zlejeme zo šťavy a necháme odkvapkať.

V šálke s objemom 250 ml odmeriame múku, mak a práškový cukor – všetky suché prísady potom zmiešame v miske. Do suchých prísad pridáme olej, vajce, mlieko a vymiešame hladké cesto.

Cesto navrstvíme na plech vymastený a vysypaný múku. Na cesto uložíme čerešne.

Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri teplote 180 stupňov približne pol hodinku.

Medzitým pripravíme náplň. Čerešňovú šťavu zmiešame s cukrom a preložíme na plameň. Časť šťavy odložíme bokom a rozmiešame v nej pudingový prášok. Keď zmes na plameni zovrie, pridáme puding a varíme, kým zmes nezhustne.

Čerešňový puding potom necháme vychladnúť.

Upečené cesto vyklopíme z plechu a necháme vychladnúť. Ostrým nožom prerežeme na polovicu, naplníme krémom a prikryjeme druhou polovicou cesta.

Necháme odstáť aspoň hodinu a môžeme podávať.

Prajeme vám dobrú chuť!

zdroj/foto: nosalty

Témy:


Pridajte svoj komentár