plny-hrniec_transparent_negativ.png

Najlepší Opitý Izidor: Zabudnite na šľahanie krému nad parou – chuť taká výborná, že s ním na Veľkú noc zažiarite!

Tento recept je od Janky. Každý, kto ho skúsil si len pochvaľoval.

Menej skúsené pekárky ho určite ocenia, pretože krém netreba šľahať nad parou a tak neriskujete, že sa vám zrazí ;)

 

 

Potrebujeme:

Cesto

150 g práškového cukru

150 g masla

4 vajcia

120 g mletých orechov

70 g polohrubej múky

1 prášok do pečiva

1 PL kakaa

Plnka č. 1

200 g mletých orechov

2 hrste práškového cukru

1,5 dl rumu

1 vanilka

Plnka č. 2

3 dl mlieka

1 zlatý klas

2PL kakaa

1 žĺtok

300 g masla

5PL kryštálového cukru

džem

čokoládová poleva

Postup:

Ako prvé si vyšľaháme žĺtky s cukrom do penista.

 

 

Potom pridáme orechy, múku, kypriaci prášok do pečiva a kakao.

Bielky si vyšľaháme na tuhý sneh a pridáme do cesta.

Na plech dáme papier na pečenie a vylejeme naň cesto.

Pečieme v rozohriatej rúre pri 175 stupňoch asi 30 minút.

Orechová plnka

 

 

Orechovú plnku si pripravíme tak, že zmiešame orechy, cukor, rum a vanilku.

Necháme chvíľu odležať.

Keď máme korpus upečený a vychladnutý, potrieme plát džemom a rovnomerne navrstvíme plnku.

Krém

 

 

Príprava krému poteší najmä menej skúsené gazdinky, pretože ho netreba šľahať nad parou.

Jednoducho si z mlieka, žĺtka, cukru, zlatého klasu a kakaa uvaríme puding.

Puding necháme vychladnúť na izbovú teplotu zakrytý potravinárskou fóliou, aby sa nám na vrchu nevytvorila kožka.

Potom doňho opatrne zašľaháme maslo.

 

 

Krém navrstvíme na orechovú plnku a polejeme čokoládovou polevou.

Vychladnutý koláč ešte necháme chvíľu odpočívať v chladničke (najlepšie cez noc).

Nakrájame a podávame.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

 

 

 

Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn

Najlepšie recepty na dnes