Najlepší nepečený Raffaello dezert: Piškótový základ s lahodným krémom, zasnežený kokosom je ako splnený sen na tanieri!

1429

Tento Raffaello dezert zo stránky napadovy.blog je nepečený, nenáročný a chutí božsky!

Potrebujeme:

397 g kondenzovaného mlieka

200 ml šľahačky

200 ml mlieka

50 g kokosu

10 g želatíny

25 dlhých piškót

150 ml mlieka osladeného vanilkou

200 ml šľahačkovej smotany

1 PL vanilkového cukru

kokos na posypanie

Postup:

Želatínu nechajte napučať vo vode – pridajte len toľko vody, aby bol prášok zakrytý.

V hrnci si zohrejte trochu mlieka, potom pridajte kokos, odstavte a nechajte vychladnúť.

Vo veľkej mise zmiešajte kondenzované mlieko so šľahačkou. Pridajte vychladnuté mlieko a dobre premiešajte. Želatínu rozpustite v parnom kúpeli alebo v mikrovlnnej rúre a pridajte ju do mliečnej zmesi. Nechajte niekoľko minút vychladnúť.

Do tortovej formy vystlanej potravinárskou fóliou si dajte vrstvu namočených piškót a polovicu krému.

RADA: Sušienky namočte do mliečneho sirupu len z jednej strany

Na krém navrstvite ďalšiu vrstvu piškót, prikryte zvyškom krému a navrch poukladajte opäť vrstvu piškót. Dobre zabaľte do potravinárskej fólie a na niekoľko hodín odložte do chladničky, kým krém nestuhne a piškóty nezmäknú (najlepšie je nechať dezert v chladničke cez noc). 

Vyšľahajte šľahačku do tuhej konzistencie, pridajte práškový cukor a šľahajte do hladka. Vrch posypte kokosom a môžete ozdobiť guličkami Raffaello. Prajeme dobrú chuť!

Témy:


Pridajte svoj komentár