Vyskúšajte ho hneď zajtra ku kávičke: Najlepší nepečený koláč s čokoládou, orechmi a sušeným ovocím!

Tento nepečený koláčik budete milovať, je plný vitamínov, živín a pritom úplne jednoduchý. Zmes orechov, sušeného ovocia a tvarohu je navyše výborná na posilnenie imunity! Vyskúšajte hneď zajtra ku kávičke :)

Potrebujeme:

200 g celozrnných sušienok

80 g sušených sliviek

80 g sušených marhúľ

80 g vlašských orechov

120 g horkej čokolády

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

85 g masla

360 g tvarohu

250 g smotany na šľahanie

80 g krupicového cukru (môžete nahradiť medom, alebo iným sladidlom)

30 g vanilkového cukru

1 ČL želatíny

3 PL vody

2 PL mlieka

Postup:

Sušienky, slivky, marhule a orechy zomelieme.

Čokoládu s maslom si rozpustíme vo vodnom kúpeli a pridáme do pomletej zmesi. Smotanu zmiešame s cukrom. V samostatnej miske si zalejeme želatínu a necháme napučať. Smotanu s cukrom šľaháme asi 2 – 3 minúty, pridáme tvaroh a pokračujeme v mixovaní, kým hmota nebude hladká.

Želatínu dajte na chvíľu rozpustiť do mikrovlnky a potom k nej pridajte 2 – 3 lyžičky šľahačky a zmiešajte. Pridajte do zvyšku šľahačky a všetko spolu vyšľahajte mixérom. Na dno formy si dajte potravinársku fóliu, navrstvite na ňu sušienkové cesto a na to šľahačkový krém. Takto striedavo vrstvite, až kým nedáte poslednú sušienkovú vrstvu.

Vrch koláča prikryte potravinárskou fóliou a dajte na noc do chladničky. Na druhý deň vytiahnite z chladničky. V hrnci zohrejte 2 lyžice mlieka, 15 g masla a 50 g čokolády vo vodnom kúpeli a vymiešajte hladkú polevu. Polejte ňou vrch koláča a nechajte stuhnúť asi 15 minút. Pomocou potravinárskej fólie vyberte koláč von z formy, nakrájajte a môžete podávať.

Prajeme dobrú chuť!

Zdroj: youtube

Témy:


Pridajte svoj komentár