plny-hrniec_transparent_negativ.png

Pridajte ho k zelenine a aj po roku bude chutiť ako úplne čerstvá: Neprekonateľný nálev na čalamádu alebo do šalátov!

Výborná, vydrží dlho a je na prípravu úplne jednoduchá. Stačí len dodržať recept a máte zásobu dokonalej prílohy k mäsku, alebo pochúťku len-tak na zobkanie. Je výborná.

Výborná, vydrží dlho a je na prípravu úplne jednoduchá. Stačí len dodržať recept a máte zásobu dokonalej prílohy k mäsku, alebo pochúťku len-tak na zobkanie. Je výborná. Pridávam komplet recept na moju čalamádu, ale môžete použiť do akejkoľvek nakladanej zeleniny na zimu.

Potrebujeme:

1 ks kapusty nakárajanej nadrobno

5 ks zelenej papriky (prípadne namixujte si aj farebnú papriku)

3 ks cibule nakrájanej na kolieska

5 ks mrkvy nastrúhanej nahrubo

Uhorka (ja pridávam ale môžete vynechať)

Nálev:

400 ml octu

300 ml oleja

400 g kryštálového cukru

140 g soli

Postup:

Zeleninu si spracujeme – umyjeme, nakrájame a zalejeme nálevom. Necháme odstáť cez noc a potom plníme do čistých pohárov – najskôr do pohárov navrstvíme zeleninu a potom zalejeme šťavou.

Sterilizujeme pri 80 stupňoch 30 minút. Potom obrátime hore dnom, prikryjeme dekou a necháme úplne vychladnúť. Skladujeme ako bežné zaváraniny.

Prajeme vám dobrú chuť!:-)

Ľubka H. 

Najlepšie recepty na dnes