plny-hrniec_transparent_negativ.png

Najlepší nakladaný hermelín

Pripravte si skvelý nakladaný hermelín, na ktorom si môžete pochutnávať celé týždne. Najlepšie chuti s čerstvým pečivom a dobre vychladeným pivkom.

Pripravte si skvelý nakladaný hermelín, na ktorom si môžete pochutnávať celé týždne. Najlepšie chuti s čerstvým pečivom a dobre vychladeným pivkom.

Potrebujeme:

5 ks hermelínu

750 ml slnečnicového oleja

15 ks celého nového korenia

20 ks celého čierneho korenia

1 väčšiu cibuľu

4-5 ks čerstvých feferoniek

Mletú červenú papriku

Soľ

Tymián

10 strúčikov cesnaku

3 listy bobkového listu

Postup:

Každý kus hermelínu pozdĺžne rozkrojíme. Vnútro posypeme červenou paprikou (nebojte sa aj väčšieho množstva papriky).

Cesnak nakrájame na plátky a zmiešame s trochou soli a oleja. Touto zmesou potrieme vnútro hermelínov. Cibuľu aj feferónky nakrájame na prúžky a trochu cibule a feferóniek uložíme do vnútra hermelínov. Potom ich spojíme, aby sa v nádobe nerozpadli.

Do 1/4 čistých pohárov nalejeme olej, pridáme časť korenia, nového, čierneho. tymián a bobkový list- Pridáme aj nakrájanú cibuľu, feferónky. Potom do pohára dáme 2-3 hermelíny.

Následne dolejeme ďalší olej a opäť pridáme korenie, feferónky, cibuľu a zvyšný cesnak. Opakujeme, kým všetky prísady nie sú ponorené v oleji. Potom naplnenú nádobu uzavrieme a poriadne pretrepeme, aby sa obsah premiešal.

Nádobu, alebo nádoby (podľa toho, aké veľké nádoby zvolíme) uložíme na tmavé miesto a pri izbovej teploty necháme zrieť asi 2 týždne (môžeme ochutnať, aby sme zistili, či je hermelín dostatočne vyzretý). Potom hermelín preložíme do chladničky, kde skladujeme.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

foto: reprofot csipospaprika

Najlepšie recepty na dnes