plny-hrniec_transparent_negativ.png

Najlepší krém na zdobenie a plnenie priamo od profi cukrárky: Nezráža sa, perfektný aj pod marcipán!

Tento krém používam už roky, je výborný a recept mám od cukrárky, ktorá nám robila svadobnú tortu.

Krém sa mi vždy krásne vydaril.

Môžete namiesto kakaa môžete pridať vanilku, punčovú arómu, karamel alebo akúkoľvek inú príchuť a máte krémy od výmyslu sveta.

 

 

Potrebujeme:

250 ml vody

4 lyžice hladkej múky

4 lyžice vanilkového pudingu

2 žĺtky

250 g masla

50 ml rumu

150 g práškového cukru

1 lyžička kakaa

Postup:

Všetky suroviny musia mať izbovú teplotu.

 

 

Tento krém sa nezráža, dobre drží a je výborný.

Do studenej vody zašľaháme žĺtky, múku a puding.

Všetko dobre premiešame a uvaríme ako puding.

Za stáleho miešania privedieme do varu a odstavíme, občas premiešame.

Necháme dobre vychladnúť.

Než puding vychladne, vymiešame do peny 250 g masla a cukor, primiešame vychladnutú pudingovú hmotu, 1 lyžičku kakaa, 50 ml rumu a dôkladne ušľaháme ..

Letný krém bez masla a vajec

Tento krém je vynikajúci v tom, že je ľahký, veľmi rýchly a naozaj veľmi, veľmi chutný.

 

 

Používam ho prakticky do všetkých dezertov – pečených aj nepečených.

Krém môže mať vždy inú príchuť – čokoládovú, vanilkovú, kokosovú….

Všetko závisí len od prísad, ktoré použijete.

 

 

Výborný dezert som našla na kanáli Bridget’s Kitchen.

Potrebujeme:

500 ml šľahačkovej smotany

300 g mascarpone

500 g jahodového jogurtu (príchuť jogurtu obmieňam podľa toho, akú chuť chcem získať

50 g práškového cukru

Voliteľné:

 

 

Vanilková esencia

Strúhaný kokos

Orechy

Čokoláda

Postup:

 

 

Do misky nalejeme šľahačkovú smotanu.

Vezmeme šľahač a vyšľaháme na tuhú smotanu.

Ak chcete, môžete pridať aj stužovač, ale ja nepridávam, mám skúsenosť, že krém drží dobre.

 

 

Teraz do šľahačky pridáme ostatné prísady.

Pridáme mascarpone.

Nakoniec aj jogurt a práškový cukor.

 

 

Ešte raz spolu všetko prešľaháme.

A teraz je krém hotový.

Podľa chuti môžete pridať kokos, strúhanú čokoládu, vanilkovú arómu, alebo zmeniť príchuť jogurtu.

 

 

Krém je vynikajúci na plnenie aj zdobenie dezertov.

Je ľahký a veľmi rýchly.

Ideálny napríklad aj na studené krémové poháre.

 

 

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Video návod:

 

 

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes