Tento krém používam už roky, je výborný a recept mám od cukrárky, ktorá nám robila svadobnú tortu.
Krém sa mi vždy krásne vydaril.
Môžete namiesto kakaa môžete pridať vanilku, punčovú arómu, karamel alebo akúkoľvek inú príchuť a máte krémy od výmyslu sveta.
Potrebujeme:
250 ml vody
4 lyžice hladkej múky
4 lyžice vanilkového pudingu
2 žĺtky
250 g masla
50 ml rumu
150 g práškového cukru
1 lyžička kakaa
Postup:
Všetky suroviny musia mať izbovú teplotu.
Tento krém sa nezráža, dobre drží a je výborný.
Do studenej vody zašľaháme žĺtky, múku a puding.
Všetko dobre premiešame a uvaríme ako puding.
Za stáleho miešania privedieme do varu a odstavíme, občas premiešame.
Necháme dobre vychladnúť.
Než puding vychladne, vymiešame do peny 250 g masla a cukor, primiešame vychladnutú pudingovú hmotu, 1 lyžičku kakaa, 50 ml rumu a dôkladne ušľaháme ..
Letný krém bez masla a vajec
Tento krém je vynikajúci v tom, že je ľahký, veľmi rýchly a naozaj veľmi, veľmi chutný.
Používam ho prakticky do všetkých dezertov – pečených aj nepečených.
Krém môže mať vždy inú príchuť – čokoládovú, vanilkovú, kokosovú….
Všetko závisí len od prísad, ktoré použijete.
Výborný dezert som našla na kanáli Bridget’s Kitchen.
Potrebujeme:
500 ml šľahačkovej smotany
300 g mascarpone
500 g jahodového jogurtu (príchuť jogurtu obmieňam podľa toho, akú chuť chcem získať
50 g práškového cukru
Voliteľné:
Vanilková esencia
Strúhaný kokos
Orechy
Čokoláda
Postup:
Do misky nalejeme šľahačkovú smotanu.
Vezmeme šľahač a vyšľaháme na tuhú smotanu.
Ak chcete, môžete pridať aj stužovač, ale ja nepridávam, mám skúsenosť, že krém drží dobre.
Teraz do šľahačky pridáme ostatné prísady.
Pridáme mascarpone.
Nakoniec aj jogurt a práškový cukor.
Ešte raz spolu všetko prešľaháme.
A teraz je krém hotový.
Podľa chuti môžete pridať kokos, strúhanú čokoládu, vanilkovú arómu, alebo zmeniť príchuť jogurtu.
Krém je vynikajúci na plnenie aj zdobenie dezertov.
Je ľahký a veľmi rýchly.
Ideálny napríklad aj na studené krémové poháre.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
Video návod:
Prajeme vám dobrú chuť! :-)