Najlepší krém na torty aj na zdobenie zákuskov: Perfektne drží a príprava nie je žiadna veda!

Ak ste hľadali ten najlepší krém na zdobenie zákuskov, práve ste ho našli. Je vhodný aj pod fondán a jeho príprava je veľmi jednoduchá.

Vynikajúci recept máme z portálu napadovy.blog.

 

 

Potrebujeme:

125 g masla

...

200 g práškového cukru

3 PL mlieka

Postup:

 

 

Zmiešajte zmäknuté maslo s preosiatym práškovým cukrom.

Potom pridajte mlieko.

Všetko dohromady dôkladne vyšľahajte.

 

 

To je všetko.

Absolútne jednoduchý krém, s ktorým zvládnete zdobenie ako skúsený profesionál!

 

 

Prajeme veľa šťastia.

Krém je vynikajúci na zdobenie aj plnenie.

 

 

 

Je veľmi chutný a dobre sa s ním pracuje!

Ďalšie recepty na rýchle krémy:

 

Hrk-hrk krém bez miešania

Potrebujeme:

1 tégliky smotany na šľahanie (spolu 750 ml)

2 konzervy mandarínkového kompótu (ovocie aj šťavu)

2 pudingy bez varenia Créme Olé

Postup:

Do dózy, ktorá je dobre uzatvárateľnej dózy nalejeme smotanu, pridáme mandarinkové kompóty aj so šťavou (ovocie môžeme nakrájať na drobnejšie). Prisypeme aj pudingy.

Zavrieme a trasieme asi 1-2 minúty, kým náv nevznikne hustá hmota.

Hmotu navrstvíme na korpus, alebo navrstvíme do pohárov, či na maslové sušienky, alebo piškóty (ako nepečenú tortu).

Vložíme do chladničky a môžeme si pochutnávať.

Jemný ovocný krém

 

 

Potrebujeme:

250 g ovocia (čučoriedky, černice, maliny, jahody…)

300 g jemného tvarohu (prípadne krémového syra)

1 lyžicu citrónovej šťavy

Med – podľa chuti (prípadne práškový cukor)

250 ml smotany na šľahanie 33%

300 ml ovocnej šťavy

1 lyžicu želatíny v prášku

Postup:

Do mixéra vložíme umyté a osušené lesné ovocie, tvaroh, med a citrónovú šťavu. Rozmixujeme na jemnú hmotu.

Zo smotany ušľaháme tuhú šľahačku a vmiešame ju do tvarohového krému.

Želatínu necháme napučať v ovocnej šťave a potom zahrievaním rozpustíme na plameni – nevaríme. Necháme chvíľu vychladnúť a potom ju vmiešame do tvarohovo-smotanového krému.

5 minútový Salko krém

 

 

Potrebujeme:

350 g jemného tvarohu

175 g zmäknutého masla

70 g práškového cukru

65 g Salka

1 lyžičku vanilkovej arómy

Obľúbený likér, koňak alebo rum

Postup:

Zmäknuté maslo ušľaháme s práškovým cukrom do peny, potom postupne za stáleho miešania do penovej zmesi pridávame Salko. Nakoniec pridáme vanilkovú arómu a obľúbený likér.

Tvaroh, ktorý by tiež mala mať izbovú teplotu vmiešame opatrne do maslovo-salkovej zmesi. Miešame opatrne, aby sme zachovali nadýchanú konzistenciu.

Môžeme plniť do zákuskov, tort, koláčov, alebo podávať len tak – napríklad s čerstvým ovocím.

Pudingový krém zo žĺtok

Potrebujeme:

500 ml mlieka

200 g kryštálového cukru

1 lyžičku vanilkovej arómy (môžeme nahradiť vanil. Cukrom)

50 g hladkej múky

4 žĺtky

Postup:

Žĺtky vymiešame s cukrom, vanilkou a múkou dohladka. Mlieko preložíme na plameň a privedieme do varu. Do vriaceho mlieka vlejeme vaječnú zmes a na miernom plameni varíme za stáleho miešania do zhustnutia. Do vychladnutého pudingu môžeme vmiešať kyslú smotanu, maslo, kokos alebo iné prísady podľa chuti.

5-minútový krém z fľaše

 

 

 

Potrebujeme:

90 ml rozpustnej kávy vychladenej (môžeme použiť aj kapučíno)

90 g práškového cukru

500 ml smotany na šľahanie

Na dekoráciu:

1 polievková lyžica Nutelly (alebo krém z lieskových orechov)

Kakaový prášok

Postup:

Zmiešame studenú kávu s cukrom tak, aby sa rozpustil cukor. Nalejeme do fľaše, pridáme smotanu, fľašu zatvoríme a trepeme 3-5 minút).
Krém sa dá použiť aj hneď, môžete ho ale dať do chladničky na 20 min., aby bol poriadne vychladený. Ide o skvelý nápad, napríklad na dovolenku.

Na spodnú časť pohára navrstvíme 1 lyžicu Nutelly a krém ozdobíme kakaom.

Univerzálny maslový krém

 

 

Potrebujeme:

250 g masla

4 žĺtky

150 g kryštálového cukru

1 lyžičku vanilkovej arómy

100 g práškového cukru

Postup:

V parnom kúpeli vyšľaháme žĺtky s kryštálovým cukrom do zhustnutia. Zložíme z plameňa, necháme vychladnúť.

Medzitým v samostatnej miske ušľaháme zmäknuté maslo s práškovým cukrom. Do tejto zmesi postupne pridávame žĺtkovú zmes.

Vmiešame aj vanilkovú arómu a zmes prešľaháme ručným šľahačom, aby sme získali nadýchanú krémovú konzistenciu. Krém navrstvíme na vychladnuté koláče alebo zákusky.

Krém z ľadových kaštanov!

 

 

Potrebujeme:

tri  šľahačkové smotany (250g, 33%)

tri kusy tyčinky ľadových gaštanov (prípadne dve biele čokolády)

Postup:

Tento krem si môžete pripraviť aj s bielou čokoládou alebo inými obľúbenými tyčinkami. Na tri smotany potrebujete 2 biele čokolády. Smotany si dáme do hrnca a dáme variť na plameň. Už  počas zohrievania pridáme nalámané ľadové gaštany (alebo čokoládu) a necháme prevariť, za stáleho miešania. Potom hmotu necháme do druhého dňa v chladničke – minimálne odporúčam 12 hodín. Na druhý deň vyšľaháme dotuha. Používame do tort, veterníkov, zákuskov a podobne. Krém je naozaj výborný.

Krupicový krém

Potrebujeme:

2 šálky mlieka

4 lyžice krupice

2 a ½ lyžice kryštálového cukru

100 g masla

1 bal vanilkového cukru

1 žĺtok

Postup:

V troche mlieka si rozmiešame krupicu s 1 lyžičkou cukru. Zvyšné mlieko spolu s vanlkovým cukrom preložíme na plameň. Keď zovrie, vmiešame doň krupicu a za stáleho miešania uvaríme hustú kašu.

Žĺtok preložíme do misky spolu so zvyšným cukrom a nad parou miešame, kým zmes nezhustne. Necháme mierne  vychladnúť a všľaháme maslo. Do tejto zmesi vmiešavame po lyžičkách vychladnutú krupicu tak, aby sme získali nadýchanú konzistenciu krému.

Kávový krém

Potrebujeme:

250 g mascarpone

250 ml smotany na šľahanie

80 g práškového cukru

2 lyžice instantnej kávy

2 lyžice vody

Postup:

V miske zmiešame mascarpone, smotanu na šľahanie a instantnú kávu, ktorú sme si rozpustili v 2 lyžiciach horúcej vody. Pridáme aj práškový cukor a šľaháme, kým vám nevznikne hladký krém. Pred deti môžete namiesto kávy použiť granko alebo cappuccino.

Krém z kondenzovaného mlieka a likéru

Potrebujeme:

1 plechovku salka – vareného

250 g zmäknutého masla

40-50 ml obľúbeného likéru

Postup:

Maslo vymiešame s vareným kondenzovaným mliekom dohladka a postupne vmiešame aj obľúbený likér. Necháme vychladnúť a môžeme používať do zákuskov či tort.

Jemný ovocný krém

Potrebujeme:

250 g ovocia (čučoriedky, černice, maliny, jahody…)

300 g jemného tvarohu (prípadne krémového syra)

1 lyžicu citrónovej šťavy

Med – podľa chuti (prípadne práškový cukor)

250 ml smotany na šľahanie 33%

300 ml ovocnej šťavy

1 lyžicu želatíny v prášku

Postup:

Do mixéra vložíme umyté a osušené lesné ovocie, tvaroh, med a citrónovú šťavu. Rozmixujeme na jemnú hmotu.

Zo smotany ušľaháme tuhú šľahačku a vmiešame ju do tvarohového krému.

Želatínu necháme napučať v ovocnej šťave a potom zahrievaním rozpustíme na plameni – nevaríme. Necháme chvíľu vychladnúť a potom ju vmiešame do tvarohovo-smotanového krému.

Tvarohový krém

Potrebujeme:

200 g plnotučného tvarohu

2 lyžice medu

200 ml smotany na šľahanie

1 lyžičku vanilkovej arómy

Postup:

Tvaroh prepasírujeme cez sito a zmiešame s medom a vanilkou. Smotanu ušľaháme na tuhú šľahačku a vmiešame do tvarohovej hmoty.

Kokosový krém

Potrebujeme:

70 g strúhaného kokosu

400 g kondenzovaného mlieka

200 g masla

200 g bielej čokolády

Postup:

Čokoládu s maslom rozpustíme vo vodnom kúpeli. Zmes necháme chvíľu vychladiť a následne pridáme kondenzované mlieko – dôkladne premiešame. Potom do krému pridáme kokos a opäť dôkladne premiešame.

Hotový krém preložíme do uzatvárateľnej nádoby a vložíme do chladničky na 3-4 hodiny stuhnúť.

Krém je vynikajúci aj na zdobenie vašich sladkých pochúťok.

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay