Tento krém používam už roky, je výborný a recept mám od cukrárky, ktorá nám robila svadobnú tortu. Krém sa mi vždy krásne vydaril. Môžete namiesto kakaa môžete pridať vanilku, punčovú arómu, karamel alebo akúkoľvek inú príchuť a máte krémy od výmyslu sveta.
Potrebujeme:
250 ml vody
4 lyžice hladkej múky
4 lyžice vanilkového pudingu
2 žĺtky
250 g masla
50 ml rumu
150 g práškového cukru
1 lyžička kakaa
Postup:
Všetky suroviny musia mať izbovú teplotu. Tento krém sa nezráža, dobre drží a je výborný.
Do studenej vody zašľaháme žĺtky, múku a puding.
Všetko dobre premiešame a uvaríme ako puding. Za stáleho miešania privedieme do varu a odstavíme, občas premiešame. Necháme dobre vychladnúť.
Než puding vychladne, vymiešame do peny 250 g masla a cukor, primiešame vychladnutú pudingovú hmotu, 1 lyžičku kakaa, 50 ml rumu a dôkladne ušľaháme ..
Prajeme vám dobrú chuť! :-)