plny-hrniec_transparent_negativ.png

CUKRÁRSKY krém na plnenie, lepenie a zdobenie: Nesteká, drží tvar a je fantastický aj do krémešov!

Najlepší krém na plnenie krémešov, do dezertov, aj na zdobenie, je práve tento podľa receptu na youtube. Nesteká, krásne drží a chutí skvele!

Potrebujeme:

0,5 l mlieka

4 vaječné žĺtky

2 vanilkové struky, alebo 1 ČL vanilkovej esencie

100 g kryštálového cukru

60 g kukuričného škrobu alebo pudingového prášku (môžete dať aj 30 g škrobu a 30 g pudingového prášku)

30 g masla

Postup:

Do hrnca si nalejeme mlieko, pridáme polovicu cukru a druhú polovicu pridáme k žĺtkom. Metličkou vyšľaháme mlieko s cukrom, aj žĺtky s cukrom do peny.

Do vaječnej peny si preosejeme kukuričný škrob (alebo pudingový prášok). Dôkladne vymiešame metličkou. Mlieko s cukrom si dáme zohriať na sporák, potom asi 1/3 nalejeme do vaječnej zmesi, vymiešame a nalejeme do hrnca so zvyšným mliekom. Hrniec vrátime na sporák, pridáme vanilku a za stáleho miešania varíme do zhustnutia. Keď je krém hustý, zašľaháme doňho maslo.

Krém preložíme na tanier, zvrchu potrieme trochou masla, zakryjeme potravinárskou fóliou a necháme vychladnúť. Vychladnutý krém si preložíme do zdobiaceho vrecúška a použijeme podľa potreby na zdobenie dezertov, či plnenie zákuskov.

Prajeme dobrú chuť!

 

 

 

 

 

Najlepšie recepty na dnes