Výborný recept na karfiol, ktorý milujú aj najväčší mäsožravci.
Stačí ho len dať do misy a zaliať jednoducho smotanou zmesou. Žiadne vyprážanie, žiadne obaľovanie a chuť fantastická.
Recept sme našli na youtube.
Potrebujeme:
Karfiol – 1 ks. (stredne veľký)
Kyslá smotana – 2 lyžice
Majonéza – 2 lyžice
Horčica – 1 lyžička
Syry – 100 g
Vajcia – 2 ks
Mletý čierny korenie
Soľ
Moja forma je 20×30 cm
Voliteľné (1-2 strúčiky cesnaku)
Postup:
Karfiol rozoberieme na menšie ružičky a dáme predvariť do vody.
Varíme domäkka, ale nie tak, aby sa karfiol celkom rozvaril.
Medzitým si v miske zmiešame prísady na zálievku.
V miske rozmiešame vajcia, pridáme smotanu, majonézu, horčicu, ochutíme soľou, korením, rozmiešame.
Ak chcete, môžete do zmesi pridať aj pretlačený cesnak.
Karfiol navrstvíme do zapekacej misy a zalejeme zálievkou.
Posypeme syrom a pri teplote 180 stupňov dáme zapiecť na 15-20 minút.
To je všetko, vynikajúca príloha, alebo chutná večera či obed je na svete.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
https://youtu.be/lqSmhRYRr-U